Bekkenklachten

Alle klachten tussen de onderrug en het bovenbeen kunnen veroorzaakt worden vanuit het bekken. We spreken dan van bekkenklachten. Klachten zijn bijvoorbeeld: pijn in je onderrug, pijn in je bil of heup, klachten bij (lang) zitten, staan of lopen. De oorzaak kan duidelijk aanwijsbaar zijn, bijvoorbeeld een verkeerde beweging, een val of overbelasting. Bekkenklachten kunnen ook ontstaan tijdens of na de zwangerschap.

111920 Fysio Effect Sfeer _6473

Bekkenfysiotherapie: direct hulp bij bekkenklachten

Een groot voordeel van FysioEffect is dat wij je in het merendeel van de gevallen vandaag nog kunnen helpen. Soms gebeurt het dat je ineens wakker wordt met pijn of dat je tot de conclusie komt dat je nu echt niet langer met je (bekken)klachten moet blijven rondlopen.

Bij FysioEffect kun je dan vaak vandaag nog terecht. Bij FysioEffect hebben we meerdere fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. Zij luisteren naar je klachten, onderzoeken je en stellen altijd een behandelplan op maat op dat afgestemd is op jouw wensen en klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6544

Bekkenfysiotherapie: wat zijn jouw klachten?

Wat voor bekkenklachten heb je? Met bekkenfysiotherapie kijken we bij FysioEffect naar jouw specifieke bekkenklachten en stellen we een plan op om die klachten te verminderen. We gaan altijd voor duurzaam resultaat en zetten erop in dat je klachten niet alleen weggaan, maar ook weg blijven.

De pijn verlichten bij bekkeninstabiliteit

Zowel tijdens als na de zwangerschap kan er sprake zijn van het gevoel van bekkeninstabiliteit met veel pijn als gevolg. Met de juiste technieken, oefeningen en tips helpen we je effectief bij het verlichten van je bekkenpijn. We brengen de symmetrie terug in het bekken en leren je om dagelijkse patronen te herkennen en deze te verbeteren voor een blijvend resultaat.

De bekkenbodem trainen met bekkenoefeningen

Soms kan het nodig zijn om de bekkenbodem specifiek te trainen. Ook daarbij kunnen wij je helpen met ondersteunende oefeningen voor de bekkenbodem.
Je bekkenbodem trainen door middel van oefeningen is bijvoorbeeld een effectieve methode als je last hebt van:

  • Ongewild (licht) urineverlies tijdens of na de zwangerschap;
  • Een zwaar of moe gevoel in het bekkenbodemgebied.

Onze specialisten hebben veel ervaring met bekkenbodem problematiek en weten welke oefeningen geschikt zijn voor jouw klachten.

Bekkeninstabiliteit voorkomen

Bekkeninstabiliteit is een symptoom en geen diagnose. Met de juiste oefeningen en tips helpen wij bij het voorkomen van instabiliteitsklachten van het bekken, die zonder de juiste aanpak langdurig kunnen blijven zeuren. Door dagelijkse patronen te herkennen en aan te passen, de goede ketenspieren aan te spreken en zo je lichaam op een juiste manier te belasten, is bekkeninstabiliteit te voorkomen.

Waarom bekkenfysiotherapie bij FysioEffect?

Bekkenklachten kunnen goed behandeld worden bij FysioEffect. Een aantal van onze collega’s is opgeleid volgens de wetenschappelijk onderbouwde methode van Cecile Röst om zo effectief je bekkenklachten te kunnen verhelpen. Wij gaan terug naar de bron van de klacht en nemen naast het fysieke aspect ook de omgevingsfactoren mee in ons behandelproces om de bekkenklachten aan te pakken. Zo gaan we samen aan de slag om jouw doel effectief te halen met een duurzaam resultaat.

Wij behandelen enkel uitwendig en wij behandelen ook geen complexe bekkenbodemproblematiek. Wij analyseren je klachten voor je en het spreekt voor zich dat we je doorverwijzen naar iemand die je de juiste hulp kan bieden als je klachten complex zijn.

111920 Fysio Effect Sfeer _6339

Onze vestigingen

Je vindt FysioEffect in Den HaagScheveningenLeidenRijswijk en Zoetermeer. Kun je door de aard van je klachten niet naar een van onze praktijken komen? Geen enkel probleem, we komen graag naar jou toe. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor fysiotherapie aan huis waarbij je fysiotherapeut op het afgesproken tijdstip bij jou op de stoep staat, of voor een online consult.

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je bekkenklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Je vindt onze moderne praktijken in Den Haag, Leiden, Scheveningen, Zoetermeer en Rijswijk. Met ons team van 14 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties bieden wij verschillende soorten fysiotherapie en revalidatie aan:

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.