Manuele therapie

Met manuele therapie verhelpen of verminderen we als gespecialiseerde fysiotherapeuten gewrichtspijn en uitstralingspijn. Dit doen we door de wervelkolom, rug en andere gewrichten te ‘mobiliseren’.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en van de wervelkolom in het bijzonder.

Wanneer wordt manuele therapie toegepast?

Manuele therapie is bedoeld om gewrichten beter te laten bewegen. Heb je last van een bepaald gewricht? Kun je dit gewricht niet goed bewegen en heb je het idee dat het gewricht ‘vastzit’? Dan kan manuele therapie uitkomst bieden.

Een manueel therapeut weet tot in detail hoe de wervelkolom werkt en kent speciale technieken om de wervelkolom te manipuleren. Zo zorgt hij ervoor dat je weer goed kunt bewegen en minder of geen pijn meer hebt.

Manuele therapie wordt bijvoorbeeld toegepast bij:

  • hoofdpijn en/of nekpijn, bijvoorbeeld wanneer je je wervelkolom niet goed kunt bewegen;
  • last van je nek of schouder, waarbij je soms ook te maken kunt hebben met uitstralingspijn naar je armen;
  • hoge rugpijn, die soms ook voor pijn zorgt bij de ribben en op de borst;
  • lage rugpijn, die kan uitstralen naar de benen;
  • sportblessures.
111920 Fysio Effect Sfeer _6011

Manuele therapie bij FysioEffect

Heb je een van de bovenstaande klachten? Je fysiotherapeut helpt je graag verder. Hij analyseert je lichaam en je pijnklachten en bepaalt aan de hand van je diagnose of manuele therapie in jouw geval de juiste keuze is.

Onze manueel therapeuten mobiliseren je gewrichten door speciale grepen toe te passen. Vaak is voorzichtig trekken of duwen met een speciale techniek al genoeg om je gewrichten beter te laten bewegen.

Het doel van manuele therapie is niet alleen om je van je pijn of bewegingsbeperking af te helpen, maar ook om je houding en je manier van bewegen te verbeteren. Kom je voor manuele therapie bij FysioEffect, dan krijg je dus niet enkel een behandeling, maar ook een advies. Dit advies van je manueel therapeut is gebaseerd op jouw lichaamshouding en manier van bewegen.

Het effect van manuele therapie merk je vaak al direct na de behandeling: je kunt je weer vrijer bewegen, je houding verbetert en je hebt minder pijn.

Diensten van FysioEffect

Bij FysioEffect staan meerdere specialisten voor je klaar om jou verder te helpen zodat je weer pijnvrij kunt bewegen. Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je door omstandigheden niet zelf naar onze praktijk komen? Geen probleem, dan komen wij naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

Waarom FysioEffect?

  • Heb je pijn? Bel ons en we maken direct een afspraak!
  • Ook zonder verwijzing van de arts ben je van harte welkom
  • ’s Avonds of in het weekend langskomen? Geen probleem!
  • Gewaardeerd met een 4,9/5 op basis van 100+ reviews
  • Moderne en centraal gelegen praktijken in Leiden, Zoetermeer, Den Haag, Scheveningen en Rijswijk

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.