Hernia in de rug

Kamp je met zeurende pijn in je onderrug, bil of been? Misschien ben je geveld door een hernia. Een pijnlijke kwaal die je dagelijks leven flink beïnvloedt. FysioEffect staat paraat je te helpen. Met een berg aan kennis en expertise, weten we jou exact de behandeling te bieden die je nodig hebt. 

111920 Fysio Effect Sfeer _5983

Wat is een hernia in de rug precies?

Word je gediagnosticeerd met een rughernia, dan heb je kort gezegd te maken met uitstulpend weefsel. Met andere woorden: tussen je ruggenwervels bevindt zich een tussenwervelschijf, met daarin een zachte gel. Puilt die gel – om welke reden dan ook – uit en drukt het op de zenuwen, dan ervaar je stekende pijn in de onderrug. Meestal stralen de klachten zich uit naar één bil en één been.

Wat merk je van een rughernia?

Een stekende pijn in je onderrug, bil en been dus. Specificeren we dat, dan zijn de mogelijke symptomen van een hernia in de rug als volgt:

  • Je hebt een branderig, prikkelend of doof gevoel in je been, bil en/of rug.
  • Als je staat ervaar je meer pijn dan als je zit of ligt.
  • De kracht in je been neemt af.
  • De pijn wordt erger als je hoest, niest of perst.

Hernia oorzaak

Een rughernia kan diverse oorzaken hebben:

  • Een aangeboren, genetisch bepaalde zwakte van het weefsel
  • Langdurig zitten
  • Werkzaamheden die belastend zijn voor de rug
  • Een verkeerde beweging maken
111920 Fysio Effect Sfeer _6072

Hernia behandeling

Wat van jouw hernia de oorzaak ook is, FysioEffect helpt je graag bij het behandelen ervan. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om jouw klachten te verminderen of zelfs te verhelpen! Weer pijnvrij bewegen dus. Dát klinkt fijn, toch?

Hoe wij te werk gaan

FysioEffect doet niet aan nattevingerwerk. Wat we daarmee bedoelen? Als je bij ons langskomt maken we een behandelplan op maat. We gaan met je in gesprek en onderzoeken wat jij nodig hebt. Ieder mens is anders. En zo ook iedere hernia.

Zo’n persoonlijk behandelplan bestaat vaak uit een combinatie van verschillende behandelmethoden. Waar je in onze praktijk je spieren traint onder begeleiding, geven we je meestal ook aansluitende huiswerkoefeningen mee. En om de pijn tot je herstel zo dragelijk mogelijk te maken, voorzien we je van waardevolle tips en vakkundig advies.

Wat je in de tussentijd zelf kunt doen

Heb je een hernia, dan is het verleidelijk de hele dag op te bank door te brengen. Bij zitten en liggen is de pijn immers het minst erg. We kunnen je echter vertellen: dat is geen goed plan. Juist door regelmatig te bewegen, voorkom je dat je spieren verzwakken of stijf worden. En dat de klachten dus erger worden.

Ons voornaamste advies bij een rughernia is dus: trek minimaal één keer per dag je wandelschoenen aan en probeer voorzichtig een stuk te lopen. Je zult zien: dit komt ten goede aan een sneller herstel. Niet alleen houd je je spieren soepel. Ook geef je je geest de ruimte te ontspannen.

Hernia herstelperiode

Benieuwd hoe lang je in de lappenmand zit als je te maken hebt met een rughernia? Dat verschilt van geval tot geval. Waar de meeste mensen binnen twaalf weken weer op de been zijn, kan het ook langer duren. Soms is er een operatie nodig om je hernia te verhelpen. Hoe dan ook: een hernia behandeling bij FysioEffect verkort de hernia herstelperiode. En bij ons aan de bel trekken is dan ook geen overbodige luxe. 

Hoe helpt FysioEffect bij mijn herniaklachten?

Fysiotherapie voor je hernia bij FysioEffect is altijd maatwerk. Wij geloven namelijk dat iedereen een aanpak verdient die aansluit bij zijn situatie en hulpvraag.

Bij een eerste afspraak maken wij een dossier voor je aan. We gaan eerst met je in gesprek over de klachten en bespreken wat voor jou het te behalen doel van de behandeling is. Uiteraard willen wij met gerichte vragen ook al een beeld vormen over wat de mogelijke oorzaak van de hernia is.

Vervolgens doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek stellen we vast of de mogelijke oorzaak van je hernia ook de daadwerkelijke oorzaak is of we ontkrachten dat idee. Op die manier komen we tot de kern van je probleem.

Met alle informatie die wij uit het gesprek en het lichamelijk onderzoek halen, bepalen wij welke vorm van fysiotherapie jou het best van je klachten gaat afhelpen. Tevens streven wij ernaar om je tijdens de intake al gerichte adviezen, oefeningen en een kleine behandeling te geven om meteen voor pijnverlichting te zorgen. Vanaf de volgende consulten behandelen we je volledig op basis van het behandeltraject dat we voor jou op maat hebben gemaakt.

111920 Fysio Effect Sfeer _6012

Onze vestigingen

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect kun je direct een afspraak maken. Vaak kunnen we je dezelfde dag nog helpen. Word je wakker met rugpijn of is de pijn ineens in je rug geschoten? Neem direct contact met ons op!

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.