Schouderklachten

Schouderklachten kunnen een grote belemmering vormen in het dagelijks leven. Fysiotherapie voor je schouder is een goede manier om je schouderklachten bij de kern aan te pakken en effectief en langdurig te bestrijden. Bij FysioEffect kun je snel terecht en helpen we je weer pijnvrij te bewegen.

111920 Fysio Effect Sfeer _6030

Veelvoorkomende schouderklachten

  • Rotator cuff tendinitis - ontsteking van de pezen en spieren rondom het schoudergewricht.
  • Schouder impingement syndroom - wanneer de pezen in de schouder bekneld raken tussen de botten.
  • Frozen shoulder (bevroren schouder) - een aandoening waarbij de schouder stijf en pijnlijk wordt, waardoor het moeilijk is om de arm te bewegen.
  • Sleutelbeenbreuk - een breuk in het sleutelbeen, die kan optreden als gevolg van een val of ander trauma.
  • Biceps tendinitis - ontsteking van de bicepspees in de schouder, die kan leiden tot pijn en zwakte in de arm.

Last van schouderpijn? Snel geholpen met fysiotherapie

Schouderklachten zijn niet alleen pijnlijk, maar kunnen je ook erg beperken in je dagelijks leven. Daarom is het slim om bij schouderpijn snel een fysiotherapeut in te schakelen. Fysiotherapie is een effectieve behandeling bij schouderproblemen. Bij FysioEffect zorgen we er niet alleen voor dat de pijn verlicht wordt, maar richten we ons ook op de langere termijn. Ons doel is dat we je niet meer terug hoeven te zien: fysiotherapie, zodat je geen fysiotherapie meer nodig hebt.

Tijdens de intake kijken we waar de oorzaak van je schouderpijn ligt. Misschien ben je onlangs hard gevallen, is er een zenuw bekneld geraakt, is je schouder overbelast geraakt of beweeg je juist te weinig. Dit zijn allemaal veelvoorkomende oorzaken van schouderklachten. Door de exacte oorzaak te bepalen en de klachten vervolgens bij de wortel aan te pakken, voorkomen we dat ze na je behandeling meteen weer terugkomen. Bij FysioEffect werk je dus niet alleen aan symptoombestrijding door de pijn te verminderen, maar ook aan het verbeteren van de algehele conditie van je schouder.

111920 Fysio Effect Sfeer _6360

Schouderklachten aanpakken bij de kern met fysiotherapie

Je schouder is een complexe regio. Bij dit dynamisch gewricht komen veel spieren samen. Het weefsel moet sterk genoeg zijn om je in staat te stellen zware spullen te tillen, maar soepel en beweeglijk genoeg om in allerlei verschillende hoeken en standen te kunnen staan. Door deze complexiteit is je schouder gevoelig voor blessures en andere klachten. Het is daarom belangrijk om eventuele problemen die zich voordoen rond je schoudergewricht, bij de kern aan te pakken. Fysiotherapie helpt je daarbij.

Acute en chronische schouderproblemen

Bij FysioEffect maken we bij de behandeling van schouderklachten onderscheid tussen acute en chronische schouderpijn.

Acute schouderklachten hebben een plotseling ontstaansmoment. Hierbij denk je misschien aan een gescheurde pees of spier, maar dat is niet de enige oorzaak van acute pijn. Ook een valpartij, iets gooien of een vergadering waarbij je twee uur lang moet stilzitten zijn bekende oorzaken van acute schouderpijn. Bij acute klachten word je bijvoorbeeld op een dag wakker met pijn in je schouder of is er sprake van hevige kramp en uitstralende pijn. Bij acute schouderpijn focussen we ons op revaliderende oefeningen.

Chronische schouderklachten zijn van langdurige aard en kunnen erg frustrerend zijn. De oorzaak van chronische schouderpijn is altijd verweven met ons dagelijks leven: doordat je dagelijkse handelingen altijd op een bepaalde manier uitvoert, wordt je schouder dagelijks verkeerd belast. En dat heeft chronische pijn tot gevolg. Als je last hebt van chronische schouderproblemen, richten we ons zowel op pijnverlichting als op een blijvende oplossing. We werken bijvoorbeeld aan je houding of aan de techniek waarmee je zware spullen optilt. Het is hierbij de focus om gezonde nieuwe gewoonten aan te leren, zodat de pijn niet meer terugkomt.

Oefeningen bij schouderpijn

Veel mensen hebben de neiging om hun schouder stil te houden als ze er last van hebben. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar deze aanpak werkt stijfheid en méér pijn in de hand. Het is juist goed voor je schouder om in beweging te blijven. Door middel van oefeningen maak je het weefsel rond je schoudergewricht sterker en soepeler. Samen met een van onze fysiotherapeuten bespreek je de oefeningen die je thuis uitvoert. Natuurlijk zijn deze oefeningen afgestemd op jouw persoonlijke situatie, zodat je je schouderpijn niet verergert.

111920 Fysio Effect Sfeer _6736

Snel geholpen bij FysioEffect

In het team van FysioEffect zitten fysiotherapeuten met verschillende specialisaties. Daardoor word je altijd geholpen door iemand die veel weet van jouw specifieke klachten. We helpen je graag met onder andere:

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je nekklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je ons

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.