Kaakklachten

Heb je kaakklachten? Maar bleek een bezoek aan de tandarts niet effectief? Misschien ligt de oorzaak bij je nek. Want hoewel je misschien niet direct zoekt in die hoek, kan het probleem wel degelijk daar liggen. Een behandeling van FysioEffect is dan wat je nodig hebt. Wij helpen jouw nek- én kaakproblemen graag de wereld uit.

111920 Fysio Effect Sfeer _5828

Problemen kaak: wat merk je precies?

Waar je precies aan moet denken bij kaakklachten door nekproblemen? Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:

  • Het klemmen en knarsen van je kaak
  • Een pijn die zich uitstraalt naar het gezicht, je oren of je nek
  • Een knakkende kaak

Waarom nekproblemen kaakklachten veroorzaken

Hoe dat precies in elkaar steekt, die verhouding tussen je nek en kaak? Dat zit zo: ervaar je veel stress of heb je te maken met overbelasting, dan ontstaat er mogelijk een te hoge spanning in de spieren in je nek. Dit straalt zich uit naar de rest van het lichaam. Waaronder naar de kaak. Als gevolg daarvan komen ook je kaakspieren onder spanning te staan; dé aanleiding tot klachten.

Behandeling: hoe fysiotherapie helpt

Wil je jouw kaakklachten verhelpen, dan is het dus zaak het kwaad bij de wortel aan te pakken. Oftewel: bij de nek. Fysiotherapie is hiervoor de oplossing. Met de juiste oefeningen en passend advies, weten we de spanning in je nek én kaak te verminderen.

111920 Fysio Effect Sfeer _5832

De werkwijze van FysioEffect

Schakel je onze hulp in, dan nemen we eerst uitgebreid de tijd jouw situatie in kaart te brengen. We beoordelen je klachten en maken een behandelplan op maat. Niet alleen reiken we de juiste oefeningen aan, maar ook voorzien we je van waardevol advies om de klachten zo veel mogelijk te beperken. Iedere patiënt krijgt een persoonlijke aanpak. En een behandeling bij FysioEffect is hierdoor bewezen effectief.

Tips om kaakklachten te voorkomen

Wat je bovendien kunt verwachten als je bij ons langskomt: tips om ervoor te zorgen dat jouw kaakklachten voorgoed wegblijven. We vertellen je bijvoorbeeld:

  • Hoe je zorgt voor ontspanning in je kaken
  • Hoe je jouw nekspieren op de juiste manier kunt rekken
  • Wat de juiste zithouding is
  • Hoe je zware dingen het best kunt tillen
  • Dat vaak kauwen op kauwgom invloed heeft op nek- en klachten

Hoe helpt FysioEffect bij mijn kaakklachten?

Fysiotherapie voor je kaakpijn bij FysioEffect is altijd maatwerk. Wij geloven namelijk dat iedereen een aanpak verdient die aansluit bij zijn situatie en hulpvraag.

Bij een eerste afspraak maken wij een dossier voor je aan. We gaan eerst met je in gesprek over de kaakklachten en bespreken wat voor jou het te behalen doel van de behandeling is. Uiteraard willen wij met gerichte vragen ook al een beeld vormen over wat de mogelijke oorzaak van de kaakpijn is.

Vervolgens doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek stellen we vast of de mogelijke oorzaak van je kaakpijn ook de daadwerkelijke oorzaak is of we ontkrachten dat idee. Op die manier komen we tot de kern van je probleem.

Met alle informatie die wij uit het gesprek en het lichamelijk onderzoek halen, bepalen wij welke vorm van fysiotherapie jou het best van je kaakklachten gaat afhelpen. Tevens streven wij ernaar om je tijdens de intake al gerichte adviezen, oefeningen en een kleine behandeling te geven om meteen voor pijnverlichting te zorgen. Vanaf de volgende consulten behandelen we je volledig op basis van het behandeltraject dat we voor jou op maat hebben gemaakt.

Manuele therapie

Onze vestigingen

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect kun je direct een afspraak maken. Vaak kunnen we je dezelfde dag nog helpen. Word je wakker met rugpijn of is de pijn ineens in je rug geschoten? Neem direct contact met ons op!

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.