Rugklachten

Heb je lage rugpijn, rugpijn in je middenrug of nekklachten? FysioEffect is erin gespecialiseerd om jouw rugpijn effectief te behandelen. We helpen je snel en doelgericht en brengen je (weer) in beweging. Ook geven we je advies over de beste oefeningen en pakken zo je rugpijn bij de oorzaak aan.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983

Rugpijn: fysiotherapie helpt direct

Rugpijn is vervelend. Vaak beperkt het je in je dagelijks leven.

Fysiotherapie is een effectieve behandelmethode bij rugklachten. De fysiotherapeut kijkt naar het soort rugpijn dat je hebt, doet een lichamelijk onderzoek en stelt aan de hand daarvan vast wat de beste behandelmethode is voor jouw rugpijn. Meestal kunnen we je tijdens de intake al behandelen, zodat we direct voor pijnverlichting zorgen.

Het doel van fysiotherapie is niet alleen om je van je rugklachten af te helpen, maar ook om je te trainen om in de toekomst rugklachten te voorkomen.

Soorten rugklachten

111920 Fysio Effect Sfeer _6072

Wat te doen bij rugpijn?

Rugpijn kan erg vervelend zijn en je hinderen in allerlei dagelijkse activiteiten en in je sport. De klachten kunnen zelfs zo’n impact hebben dat je sociale leven eronder lijdt. Wat helpt tegen rugpijn?

Veel mensen hebben door de pijn de neiging om iedere vorm van lichaamsbeweging zoveel mogelijk te ontzien. Dit werkt echter juist averechts. Het is van belang bij rugklachten juist in beweging te blijven, binnen de voor jou haalbare mogelijkheden.

De fysiotherapeuten van FysioEffect kunnen je hierin advies op maat geven, om te zorgen dat jij zo snel mogelijk minder last hebt van je rugpijn en snel de draad weer kunt oppakken. Denk hierbij aan aanpassingen in je dagelijkse activiteiten waardoor je deze wel weer kunt doen, of bijvoorbeeld bepaalde oefeningen om de rug sterker en soepeler te maken.

Ik heb ernstige rugklachten, is bewegen dan wel slim?

Bij ernstige rugklachten doe je er uiteraard verstandig aan om een specialist de oorzaak van jouw klachten te laten onderzoeken. De fysiotherapeuten van FysioEffect hebben de ervaring en expertise in huis om je hiermee verder te helpen.

Met een vragengesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek brengen we in kaart of fysiotherapie het geschikte middel is om jouw rugklachten te behandelen. In de meeste gevallen ben je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres. Afhankelijk van de oorzaak van jouw rugklacht kiezen we voor een behandelvorm die past bij jouw rugklachten. Vaak kiezen we voor een combinatie van verschillende behandelvormen. Hierbij kun je denken aan behandelingen op de bank, gecombineerd met begeleid oefenen en huiswerkoefeningen. Zo werken we eraan om de gevonden problemen effectief te verhelpen.

Mocht het zo zijn dat de ernstige rugklachten niet of niet voldoende met fysiotherapie verholpen kunnen worden, dan kunnen wij je doorverwijzen naar de huisarts. Via de huisarts kun je dan afhankelijk van de vraagstelling doorverwezen worden naar het ziekenhuis.

Fysiotherapie is bij (ernstige) rugklachten in alle gevallen het juiste startpunt om je ernstige rugklachten in kaart te brengen en de juiste hulp te krijgen.

Hoe helpt FysioEffect bij mijn rugpijn?

Fysiotherapie voor je rugpijn bij FysioEffect is altijd maatwerk. Wij geloven namelijk dat iedereen een aanpak verdient die aansluit bij zijn situatie en hulpvraag.

Bij een eerste afspraak maken wij een dossier voor je aan. We gaan eerst met je in gesprek over de rugpijn en bespreken wat voor jou het te behalen doel van de behandeling is. Uiteraard willen wij met gerichte vragen ook al een beeld vormen over wat de mogelijke oorzaak van de rugpijn is.

Vervolgens doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek stellen we vast of de mogelijke oorzaak van je rugpijn ook de daadwerkelijke oorzaak is of we ontkrachten dat idee. Op die manier komen we tot de kern van je probleem.

Met alle informatie die wij uit het gesprek en het lichamelijk onderzoek halen, bepalen wij welke vorm van fysiotherapie jou het best van je rugpijn gaat afhelpen. Tevens streven wij ernaar om je tijdens de intake al gerichte adviezen, oefeningen en een kleine behandeling te geven om meteen voor pijnverlichting te zorgen. Vanaf de volgende consulten behandelen we je volledig op basis van het behandeltraject dat we voor jou op maat hebben gemaakt.

111920 Fysio Effect Sfeer _6012

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect kun je direct een afspraak maken. Vaak kunnen we je dezelfde dag nog helpen. Word je wakker met rugpijn of is de pijn ineens in je rug geschoten? Neem direct contact met ons op!

Je kunt bij ons terecht als je een specialist zoekt in:

 

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.