Kaakfysiotherapie

Heb je pijnlijke kaken en wil je blijvend van die pijn af? Kom langs bij FysioEffect. Bij onze kaakfysiotherapeuten kun je snel terecht.

FysioEffect is de kaakfysiotherapeut in Den Haag, Leiden en Rijswijk die je niet alleen van de pijn in je kaken af wil helpen, maar er ook vol op inzet dat die pijn niet meer terugkomt. Samen met jou gaan we op zoek naar de oorzaak van je pijnklachten. Alleen zo kunnen we de pijn blijvend oplossen.

Wat is kaakfysiotherapie?

Een kaakfysiotherapeut (of: orofaciaal fysiotherapeut) is er voor je als jij pijn hebt in je kaak. Die pijn kan op verschillende manieren ontstaan. Soms weet je misschien niet eens waar de pijn vandaan komt, maar is hij langzaam ontstaan en nu heb je er dagelijks last van. Of je kaakpijn is het gevolg van een trauma, bijvoorbeeld een val van de fiets. Het kan ook zijn dat je last hebt van je kaak doordat je, zonder dat je het weet, je kaakgewricht verkeerd gebruikt tijdens het kauwen van je eten.

Een kaakfysiotherapeut gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak en vervolgens naar de oplossing voor je kaakklachten. Hij helpt je om bijvoorbeeld goede eet- en praatgewoontes aan te leren en verkeerde af te leren, leert je hoe je je kaakspieren op de juiste manier gebruikt en geeft je oefeningen mee om je kaken te ontspannen.

Bij welke klachten helpt de kaakfysio?

De meest voor de hand liggende klachten waarbij de kaakfysio je kan helpen, zijn natuurlijk kaakklachten. Kaakklachten heb je bijvoorbeeld als je:

  • Pijn hebt bij het kauwen;
  • Last hebt van je kaken na (langdurig) praten;
  • Knakkende/krakende kaakgewrichten hebt, of een blokkerende kaak.

Er zijn echter ook klachten die je misschien op het eerste gezicht niet zou benoemen als kaakklachten, maar die wel veroorzaakt kunnen worden door verkeerd gebruik van je kaakspieren. Denk aan:

  • (Spannings)hoofdpijn;
  • Nekpijn en/of schouderpijn, bijvoorbeeld door spanning;
  • Oorklachten, bijvoorbeeld oorsuizen.

Bij al deze klachten doe je er goed aan om eens aan afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Hij gaat dan samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klachten en helpt je, met een behandelplan op maat, om de klachten én hun oorzaak aan te pakken.

111920 Fysio Effect Sfeer _6114

De kaakfysiotherapeut helpt ook bij chronische klachten

Heb je chronisch last van je kaak, bijvoorbeeld door een val van je fiets waarbij je kaak een klap heeft gekregen, of door een (gedeeltelijke) verlamming van je gezicht? Of zorgt een ziekte zoals kanker of reuma ervoor dat je klachten hebt, zoals pijn in je hoofd of aan je hals? Ook dan helpt de kaakfysiotherapeut je om je kaakspieren en de spieren daaromheen te gebruiken op de minst belastende manier. Hierdoor ervaar je minder pijn en je leert hoe je de pijn zelf kunt beïnvloeden, bijvoorbeeld door zelfmassage of door ontspanningsoefeningen.

Kaakfysiotherapie in Den Haag, Rijswijk of Leiden bij FysioEffect: direct hulp, direct pijnverlichting

Bij de kaaktherapeuten van FysioEffect kun je snel terecht. Word je wakker met pijn en zoek je een specialist die je snel pijnverlichting kan geven? Je kunt vaak vandaag nog terecht bij FysioEffect! FysioEffect zit in de regio Den Haag en Leiden. Voor kaakfysiotherapie kan je terecht in onze praktijk:

Bij FysioEffect werken verschillende fysiotherapeuten met elk hun eigen specialisme. Maak je een afspraak bij ons, dan koppelen we je aan de specialist die jou, met jouw specifieke klachten, het best kan helpen. Of je nu kaakklachten hebt of rugklachten, enkelklachten of bekkenklachten: onze specialisten hebben al honderden mensen van hun specifieke klachten afgeholpen.

Bij een intake sturen we je niet weg met een formuliertje en een ‘vul deze maar in’. Nee: we snappen dat jij pijn hebt. Dus natuurlijk vragen we wie je bent en wanneer je bent geboren, maar we helpen je ook direct de behandeltafel op en onderzoeken je klachten. We kijken wat we nu direct voor je kunnen betekenen om (de oorzaak van) je pijn aan te pakken.

111920 Fysio Effect Sfeer _6051

Kaakfysiotherapie bij FysioEffect: direct hulp, direct pijnverlichting

Een behandeltraject bij FysioEffect ziet er altijd hetzelfde uit qua opbouw, maar is uniek in aanpak. We volgen altijd deze stappen:

  1. Analyseren: we luisteren naar je klachten, doen een lichamelijk onderzoek en stellen de diagnose.
  2. Mobiliseren: we maken een behandelplan op maat voor je en starten met de behandeling.
  3. Stabiliseren: als we hebben geconstateerd dat je baat hebt bij de behandeling, kijken we naar hoe we de effecten van je behandeling blijvend kunnen maken.
  4. Specialiseren: we zoomen nog verder uit: hoe ziet jouw leefstijl eruit? Zijn er verbeterpunten, aanraders of afraders voor jouw lichaam?

Jouw kaakklachten kunnen misschien hetzelfde lijken als die van je buurvrouw, maar dat wil nog niet zeggen dat we jullie ook volgens dezelfde methode behandelen. Bij FysioEffect is jouw behandelplan voor fysiotherapie altijd een behandelplan op maat, waarbij jouw eigen inbreng zwaar weegt.
We willen je helpen op een duurzame manier, dus op een manier die bij jouw leven past. Alleen zo zorgen we voor langdurig resultaat en voor blijvend pijnvrij bewegen.

Specialisten kaakfysiotherapie

stephanie-dolfing

Stephanie Dolfing

Werkzaam op de locaties: Den Haag - Verheeskade en Rijswijk
lucas

Lucas van Yperen

Werkzaam op de locatie Rijswijk - Doctor H Colijnlaan
Wouter Josemans

Wouter Josemans

Werkzaam op de locatie Leiden - Anthony Fokkerweg

Onze vestigingen

De kaakfysiotherapeuten van FysioEffect vind je in 3 verschillende vestigingen van FysioEffect: 

Ook voor algemene fysiotherapie ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben meerdere locaties en helpen je graag verder met:

In totaal heeft FysioEffect 12 praktijken. Via onze afspraakpagina kun je zelf kiezen bij welke praktijk je graag een afspraak wilt.
Is er haast bij? Bel ons dan gerust, vaak kun je dan vandaag nog terecht!

Onze fysiotherapeuten komen op aanvraag ook bij je thuis. Wil je graag fysiotherapie aan huis, geef dit dan aan als je je afspraak maakt.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.