Bekkenfysiotherapie tijdens of na je zwangerschap

Heb je last van je onderrug, heup, bovenbeen, stuitje, rond het schaambot of in je liezen? Bijvoorbeeld omdat je zwanger bent of net bent bevallen? Met bekkenfysiotherapie pak jij de klachten bij de wortel aan en word je de pijn snel de baas.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is dé oplossing als je last hebt van instabiliteit of overbelasting in je bekken. In de meeste gevallen is dat het geval tijdens of na een zwangerschap. Maar ook in andere situaties – bijvoorbeeld na een vervelende val, bij een verkeerde zithouding, in de overgang of bij langdurige overbelasting – kan deze kwaal van zich laten zien.

Welke klachten kun je ervaren?

Dat je door bekkeninstabiliteit of -overbelasting pijn kunt krijgen in je bekken, dat zal je niet verbazen. Maar wist je dat de pijn zich ook kan uitstralen naar andere lichaamsdelen? Zelfs als je geen klachten ervaart in je bekken zelf? Waar je concreet last van kunt hebben:

 • Moeite met plassen;
 • Ongewild urineverlies en/of vaker naar het toilet moeten dan normaal;
 • Moeite met traplopen, opstaan of langere tijd staan;
 • Pijn in je onderrug;
 • Pijn in je bovenbeen;
 • Pijn in je heup;
 • Pijn in je bil;
 • Pijn in je stuitje, rond het schaambot en/of in je liezen.
111920 Fysio Effect Sfeer _6742

Hoe bekkenfysiotherapie je van je klachten afhelpt

Jouw klachten in en/of rondom je bekken verhelpen doe je met een gespecialiseerde fysiotherapeut. Hij of zij weet precies wat er nodig is om jouw bekken weer stabiel te krijgen en je pijn te laten verdwijnen. Bij FysioEffect krijg je bijvoorbeeld:

 • Oefeningen op maat, waarmee je je bekkenbodem traint en waarmee je leert je spieren op de juiste manier te gebruiken;
 • Advies over hoe jij je houding en/of je manier van bewegen verbetert;
 • Tips om je klachten in de tussentijd zo dragelijk mogelijk te maken.

Jouw tijdlijn: dit kun je verwachten

Jouw bekkenklachten zo snel mogelijk aanpakken? Een fysiotraject doorloop je bij FysioEffect al in 3 stappen!

1. Kennismakingsgesprek

In een eerste gesprek vertel je ons uitgebreid waar je precies last van hebt, wat de (waarschijnlijke) oorzaak hiervan is en hoelang je de klachten al ervaart. Mogelijk onderga je nog wat korte, lichamelijke testjes, zodat we een compleet en helder beeld kunnen vormen van jouw situatie.

2. Behandelplan op maat

Op basis van ons eerste gesprek stellen wij een behandelplan op maat op. De oefeningen en tijdsplanning die we hierin opnemen stemmen we volledig af op jouw persoonlijke situatie. Wel zo fijn; zo weet je zeker dat de bekkenfysiotherapie supereffectief is voor jou.

3. Aan de slag

Staat het behandelplan op papier, dan is het tijd om aan de slag te gaan met de uitvoering. Je doet doelgerichte oefeningen (onder begeleiding en zelfstandig), krijgt vakkundig advies en je leert je bekkenbodem op de juiste manier te gebruiken.

Zet vandaag nog de eerste stap

Weer normaal naar de wc kunnen tijdens of na je zwangerschap? Zonder moeite de trap op kunnen lopen? En/of die pijn in en rondom je bekken eindelijk eens laten verdwijnen? Trek vandaag nog aan de bel en maak een afspraak bij een bekkenfysiotherapeut! Hoe langer je wacht, hoe erger de pijn wordt.

Bij FysioEffect hanteren we geen tot nauwelijks wachtlijsten en je kunt dus supersnel terecht!

Onze vestigingen

Voor fysio Leiden, fysio Den Haag, fysio Scheveningen, fysio Zoetermeer en fysio Rijswijk kan je terecht bij FysioEffect! Kan je niet naar onze praktijk komen? Dan komen we ook graag voor fysiotherapie bij jou thuis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.