Corona revalidatie

Heb jij COVID-19 gehad, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus? En heb je last van restklachten of ‘long covid’? Dan kan FysioEffect je helpen met revalideren. Zo voel je je sneller weer fit en gezond.

Waarom revalidatie na corona?

Voor veel coronapatiënten kan het tegenvallen hoe fit ze nog zijn als ze genezen verklaard zijn. COVID-19 is een veeleisende ziekte die een grote fysieke impact kan hebben. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:

  • Verminderde conditie
  • Verzwakte spieren en gewrichten
  • Benauwdheid en kortademigheid

En dat kan ook zijn weerslag hebben op je mentale gesteldheid. Met een speciaal revalidatietraject herstel je sneller en beter van COVID-19. Daardoor ga je je fitter voelen en zit je weer beter in je vel. Een fysiotherapeut helpt je daarbij met persoonlijke en professionele begeleiding.

Onze vestigingen

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

111920 Fysio Effect Sfeer _6257

Wat houdt corona revalidatie in?

Revalidatie na het coronavirus is een proces op maat. Niet iedereen kampt immers met dezelfde klachten in dezelfde hevigheid. Wij stellen graag met jou een persoonlijk behandelingsplan op waarin we consequent en op een verantwoorde manier toewerken naar het gewenste resultaat: een fit en gezond lichaam.

We pakken het probleem bij de wortel aan, zodat ook op de lange termijn de positieve effecten van het revalidatieproces blijven. Onze fysiotherapeuten helpen je bijvoorbeeld met:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Bewegingsoefeningen
  • Krachttraining
  • Advies voor het opbouwen van dagelijkse activiteiten

Niet alleen wordt je lichaam hier fit van, maar je bouwt ook weer vertrouwen op in de capaciteiten van je eigen lijf. Daardoor ga je lekkerder in je vel zitten.

Loop je door long covid ook tegen andere problemen aan, bijvoorbeeld op emotioneel of mentaal vlak? Twijfel dan niet om dat te delen met onze mensen. Wij zorgen er graag in overleg met je huisarts voor dat je op alle gebieden herstelt van de ziekte. Voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

COVID revalidatie bij FysioEffect

Als je bij FysioEffect aanklopt voor corona revalidatie, zetten wij ons honderd procent in voor een volledig herstel. We gaan als volgt te werk.

  • Tijdens de intake maak je kennis met je fysiotherapeut, bespreek je je klachten en onderga je een lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut stelt een behandelplan op maat op.
  • Het persoonlijke behandelplan is afgestemd op jouw manier van leven. Dat betekent dat we een traject gaan doorlopen dat bij je past en haalbaar is voor jou.
  • We helpen je ook met gezond en fit blijven ná het revalidatietraject. Het liefst zien we je namelijk nooit meer terug.

Vergoeding fysiotherapie voor COVID revalidatie

De basisverzekering is uitgebreid voor mensen die ernstig ziek zijn geweest door het coronavirus en daar restklachten van ondervinden. Je hoeft dus niet op te zien tegen de kosten van fysiotherapie als je wilt revalideren na COVID-19. Het is wel belangrijk voor de vergoeding dat je een indicatie van de huisarts hebt.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.