Fasciatherapie

Fasciatherapie helpt als de fascia verkleefd zijn of onder te hoge spanning staan. Je fysiotherapeut pakt je klachten aan bij de oorzaak en zorgt er met fasciatherapie voor dat je fascia weer veerkrachtig en ontspannen worden. Je beweegt je weer vrij en ervaart geen pijn meer.

Wat zijn fascia?

Fascia is een bindweefsel dat om al onze spieren, botten, organen en gewrichten heen geweven is. Het zorgt er op die manier voor dat al deze onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn. Je kunt het je nog het beste voorstellen door te denken aan een structuur van een dik spinnenweb dat al deze onderdelen van het lichaam omvat. De fascia geven je lichaam steun en zorgen ervoor dat structuren binnen je lichaam soepel langs elkaar heen kunnen bewegen.

De samenhang die fascia binnen het lichaam creëren, kan verstoord raken door bijvoorbeeld een blessure, een operatie of een bestraling. Hierdoor kunnen fascia verkleefd raken. Verder kunnen fascia reageren op onze psychische gesteldheid. Als we continu veel stress ondervinden, kan deze stress als gevolg hebben dat de fascia te gespannen zijn. Een fasciaverkleving of een te hoge mate van gespannenheid van de fascia leidt vaak tot pijnklachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _5813
111920 Fysio Effect Sfeer _6042

Zo werkt fasciatherapie

Fasciatherapie is een vorm van fysiotherapie waarmee je fascia weer worden ‘losgemaakt’. Dit maakt dat de pijn, stijfheid of bewegingsbeperking waar je last van had, vermindert of verdwijnt.

Fasciatherapie passen we regelmatig toe bij bijvoorbeeld de volgende klachten:

  • (Sport)blessures
  • Pijnklachten, veelal rug- en nekklachten, spierpijn, gewrichtspijn
  • Stressproblemen die een negatieve uitwerking hebben op het lichaam
  • Depressie of burn-out

Als we fasciatherapie toepassen, betekent dat dat we je behandelen met fasciatechnieken. Fasciatechnieken zijn speciale handgrepen die de verklevingen of te gespannen gedeelten van de fascia losmaken. Tijdens fasciatherapie krijg je een soort massage, maar de handgrepen zijn veel trager en subtieler. Bij een massage zijn de handen van de masseur vrijwel constant in beweging. Bij fasciatherapie houdt de fysiotherapeut zijn handen veel stiller en zijn de bewegingen veel langzamer en zeer gecontroleerd. Hij past de handgrepen zo toe dat hij kan voelen hoe de structuur die hij behandelt reageert op de behandeling.

Fasciatherapie bij FysioEffect

Bij FysioEffect bieden we je verschillende vormen van fysiotherapie en revalidatie:

Voor welke behandeling je ook bij FysioEffect binnenkomt: wij zijn er om je weer pijnvrij te helpen bewegen. We focussen ons daarom niet op je symptomen, maar op de oorzaak daarvan. We pakken het probleem dus bij de wortel aan.

De eerste stap in onze werkwijze is dat we je leren kennen. Wie ben je, hoe ziet je leven eruit, wat zijn je klachten, waar wil je naartoe? We onderzoeken je en stellen een diagnose.

Stap 2: op basis van onze bevindingen bij stap 1 ontwikkelen we een behandelplan op maat voor je.

Dan is het tijd voor actie: we gaan samen aan de slag om je van je probleem af te helpen. We kijken ook direct verder: je wilt niet alleen nu pijnvrij bewegen, maar ook later! We helpen je om door te groeien zonder blessures.

Stevinstraat4

Onze vestigingen

Je vindt FysioEffect in Leiden, Den Haag, Scheveningen en Rijswijk. Kan je niet naar onze praktijk komen? Dan komen we ook graag voor fysiotherapie bij jou thuis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.