Neurorevalidatie

De fysiotherapeuten van FysioEffect verzorgen ook neurorevalidatie. Voor neurorevalidatie kunnen wij ook bij je aan huis komen.

Wanneer neurorevalidatie bij de fysiotherapeut?

Neurorevalidatie is een gezamenlijke behandelmethode van verschillende specialismen, waaronder vaak fysiotherapie. FysioEffect verzorgt fysiotherapie voor mensen met een neurologische aandoening.

Het gaat hierbij vaak om niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Onder NAH valt bijvoorbeeld een Cerebrovasculair Accident (CVA), beter bekend als een beroerte. Tijdens een beroerte hapert de bloedvoorziening naar de hersenen, waardoor de hersenen te weinig zuurstof krijgen. Door het gebrek aan zuurstof kunnen hersencellen beschadigd raken en kunnen hersenfuncties uitvallen. Het doel van neurorevalidatie bij de fysiotherapeut is om je motoriek te trainen. Zo zorg je ervoor dat je in het dagelijks leven zo veel mogelijk zelfstandig kunt zijn.

Een neurologische ziekte met een wisselend klachtenbeeld is Multiple Sclerose (MS). Bij mensen met MS ontstaan ontstekingen in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). De beschermende isolatielaag wordt beschadig zodat de zenuwen niet goed kunnen functioneren. MS kent verschillende beloopsvormen. Fysiotherapie bij MS is met name gericht op het beter kunnen omgaan met klachten (vaak samen met andere disciplines), het terugdringen van deconditionering en het optimaliseren van beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Neurorevalidatie bij FysioEffect

Wij verzorgen neurorevalidatie in onze praktijken in Leiden, Den Haag, Scheveningen of Rijswijk. Kun je niet zelf naar de praktijk komen? Geen probleem, we komen ook graag bij je langs voor fysiotherapie aan huis.

Neurorevalidatie-fysiotherapie-FysioEffect

Onze vestigingen

Voor fysio Leiden, fysio Den Haag, fysio Scheveningen, fysio Zoetermeer en fysio Rijswijk kan je terecht bij FysioEffect! Kan je niet naar onze praktijk komen? Dan komen we ook graag voor fysiotherapie bij jou thuis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.