COPD

Leren omgaan met COPD en de kwaliteit van leven verbeteren? Met een fysiotherapeut werk je op verantwoorde wijze aan je conditie, zodat kortademigheid zo veel mogelijk wordt tegengegaan.

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Bij welke klachten COPD fysiotherapie helpt

COPD – oftewel: chronische obstructieve longziekte – beïnvloedt jouw leven flink. Waar je in de beginfase misschien alleen moeite hebt met intensieve inspanningen zoals sporten, zijn uiteindelijk ook alledaagse dingen – zoals traplopen of boodschappen doen - niet vanzelfsprekend meer. Benauwdheid en een gebrek aan energie nemen de overhand.

Herken je dit en lukt het jou niet meer om zelfstandig (voldoende) fysiek te zijn? Dan helpt COPD fysiotherapie je deze klachten te verminderen.

 

Neurorevalidatie

Hoe fysiotherapie de kwaliteit van leven verbetert

Wat je dan precies doet bij zo’n fysiotherapeut? Samengevat werk je aan:

  • Je conditie. Je krijgt een behandelplan op maat met (inspannings)oefeningen die passen bij jouw ziektebeeld.
  • Je spierkracht. Door je spieren sterker te maken kan je lichaam meer zuurstof opnemen.
  • Ademhalingstechnieken. Je leert met welke manier van ademen je het minst benauwd bent.
  • Bewustwording. Je leert wat je beter wel en niet kunt doen in het dagelijks leven, zodat je zo veel mogelijk energie overhoudt.
  • Omgaan met plotselinge verslechtering. Je leert wat je het best kunt doen als je klachten plotseling erger worden.

Waarom fysiotherapie belangrijk is bij COPD

Waarschijnlijk gebruik je al heel wat medicijnen en/of een zuurstofapparaat. En je vraagt je misschien af: waarom zou fysiotherapie het verschil maken? Oftewel: waarom zou je je lijf overgeven aan iets, wat zoveel energie en moeite kost? Het antwoord is heel simpel: als je niet beweegt wordt je conditie alleen maar slechter. Met een verergering van je klachten tot gevolg.

Doe je aan fysiotherapie, dan houd je je longfunctie, spierfunctie en inspanningscapaciteit zo veel mogelijk op peil. Je leert je ziekte onder controle te houden, waardoor fysieke én mentale klachten minder worden.

Jouw klachten verminderen in 3 stappen

Fysiotherapie doen voor jouw COPD? Bij FysioEffect doorloop je slechts 3 stappen om je klachten te verminderen.

1. Kennismaking en lichamelijk onderzoek
We gaan niet aan de slag zonder dat je weet wie je voor je hebt. En wie wij voor ons hebben natuurlijk. Je vertelt ons meer over wie je bent, hoe je leven eruit ziet en welke klachten je voornamelijk ervaart. En indien nodig doen we wat korte lichamelijke testjes.

2. Behandelplan op maat
Samen met je fysiotherapeut stel je een behandelplan op maat op. De oefeningen en het programma die we hierin opnemen zijn volledig afgestemd op jouw ziektebeeld en leven. Met andere woorden: je doet niets meer of minder dan dat goed voor je is.

3. Onder begeleiding aan de slag
Is het behandelplan concreet en helder? Dan is het tijd om aan de slag te gaan en jouw kwaliteit van leven te verbeteren. Onder begeleiding van je fysiotherapeut doe je oefeningen en voer je gesprekken. Samen maken we er werk van jouw COPD zo dragelijk mogelijk te maken.

111920 Fysio Effect Sfeer _6615

Kennismakingsgesprek inplannen?

Minder benauwd zijn, meer energie hebben en meer uit de dag kunnen halen: hoe fijn zou het zijn als dat je lukt? Plan je kennismakingsgesprek bij FysioEffect vandaag nog in. We helpen je graag met passende fysiotherapie.

En ben je te kortademig om naar onze praktijk te komen, dan komen wij gewoon naar jou toe. We doen namelijk ook fysiotherapie aan huis!

Hier vind je ons

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

Daarom kies je voor FysioEffect

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je nekklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect hebben wij meerdere specialisaties binnen ons team. Je wordt dus altijd geholpen door een specialist die veel weet van jouw klachten. Zo kom je met nekklachten terecht bij een fysiotherapeut die hier verstand van heeft. Een aantal van onze andere specialisaties zijn:

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.