Nekklachten

Heb je nekklachten? Nekklachten hebben is vervelend. Vaak beperkt het je in je dagelijks leven. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat je geen tot minder nekklachten hebt. Met fysiotherapie zijn nekklachten effectief te behandelen en zorgen we ervoor dat je klachten niet meer terugkomen.

111920 Fysio Effect Sfeer _6097

Heb je nekklachten? Direct hulp van je fysiotherapeut

Nekklachten zijn vaak heel goed te behandelen met fysiotherapie. Belangrijk is om altijd eerst te kijken naar de oorzaak van pijnklachten. Bij FysioEffect starten we daarom altijd met een intake waarin we kijken waar je nekpijn vandaan komt. Nekpijn heeft vaak meerdere oorzaken en het is belangrijk om al die factoren aan te pakken en zo de nekpijn op korte en op lange termijn te verhelpen.

Factoren die een rol kunnen spelen bij nekklachten zijn bijvoorbeeld:

Je fysiotherapeut neemt de tijd om de oorzaak of oorzaken van jouw nekklachten te achterhalen. Pas als we de oorzaak of oorzaken van jouw pijn helder voor ogen hebben, gaan we aan het werk. Je krijgt dus altijd een behandeling op maat die past bij jouw nekklachten en de oorzaak van die klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _5870

Fysiotherapie bij nekklachten helpt op korte en lange termijn

Als we zeker zijn over de oorzaak van je nekklachten en alle factoren die hier een rol in spelen, is fysiotherapie een uitstekend middel om nekklachten te verhelpen op zowel de korte als de lange termijn. Het is daarbij belangrijk dat niet alleen wij ons werk goed uitvoeren, maar dat jij zelf ook goed bezig blijft met de adviezen en de oefeningen die je van ons krijgt.

Knoop in je nek losmaken of geblokkeerde nek losmaken

Het kan zijn dat er een knoop in je nek zit, ook wel triggerpoint genoemd. Als je nek geblokkeerd is, is het belangrijk om je nek los te maken. Je kunt dan weer vrij bewegen en de pijn in je nek zit je niet meer in de weg bij je dagelijkse bezigheden.

Fysiotherapie helpt je om de knoop in je nek los te maken. Ook kan de fysiotherapeut je leren hoe je de knoop zelf los kunt houden. We kunnen je behandelen met verschillende fysiotherapeutische behandelmethodes. De keuze van de behandelmethode is afhankelijk van de oorzaak van je geblokkeerde nek. Je fysiotherapeut neemt graag samen met jou je nekpijn onder de loep en beslist welke methode voor jou het best geschikt is om je geblokkeerde nek los te maken.

Nekklachten: oefeningen om je nekklachten te verlichten

Naast de behandeling van de fysiotherapeut is het heel belangrijk om oefeningen te doen. Oefeningen helpen om de nekklachten te verlichten of om te voorkomen dat de nekklachten weer terugkomen.
Er zijn een hoop verschillende oefeningen voor nekklachten. Heb je last van veel spanning in je nek- en/of schouderspieren, dan is het belangrijk om veel te rekken en op die manier de spanning in de spieren te verminderen. Om de gewrichten soepel te houden zijn mobiliserende oefeningen belangrijk. Afhankelijk van wat je doet in het dagelijks leven is het belangrijk om ook oefeningen te doen om de wervelkolom te strekken, gezien de gemiddelde mens veel zit, waardoor de wervelkolom meer in gebogen stand is. Daarnaast zijn er nog een hoop andere oefeningen die er bijvoorbeeld op gericht zijn je spieren te versterken of de coördinatie van je spieren te trainen.

111920 Fysio Effect Sfeer _6742

Heb je nekklachten? Direct hulp van je fysiotherapeut

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

Daarom kies je voor FysioEffect

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je nekklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Nekklachten: oefeningen om je nekklachten te verlichten

Bij FysioEffect hebben wij meerdere specialisaties binnen ons team. Je wordt dus altijd geholpen door een specialist die veel weet van jouw klachten. Zo kom je met nekklachten terecht bij een fysiotherapeut die hier verstand van heeft. Een aantal van onze andere specialisaties zijn:

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.