Hoofdpijn

Last van nekklachten? Soms heeft dat hoofdpijn tot gevolg. Een vervelende kwaal die je dagelijks leven flink beïnvloedt. Een behandeling van FysioEffect is dan wat je nodig hebt. Wij helpen je graag bij het bestrijden van je nek- én hoofdpijn.

Fysiotherapie Rijswijk

Hoe nekpijn leidt tot hoofdpijn

Hoe dat precies in elkaar steekt, de verhouding tussen nek- en hoofdpijn? Dat zit zo: ontstaat er – om welke reden dan ook – een te hoge spanning in de spieren in je nek, dan straalt zich dit uit naar de rest van je lichaam. Waaronder naar je hoofd. Ook die komt nu onder druk te staan. En zoals je kunt raden: dát heeft pijn, een drukkend gevoel en steken in het hoofd tot gevolg.

Soorten hoofdpijn: wat merk je precies?

Heb je last van hoofdpijn door spanning in je nek, dan kun je hoofdpijnklachten ervaren als:

 • Hoofdpijn in het achterhoofd;
 • Hoofdpijn in het voorhoofd;
 • Spanningshoofdpijn;
 • Het gevoel dat er een strakke band om je hoofd zit;
 • Moeite hebben met eten en slapen;
 • Een migraineaanval: gevoelig zijn voor licht en geluid en/of vlekken en lichtflitsen zien.

Spanningshoofdpijn door nek: hoe ontstaat dat?

Een rughernia kan diverse oorzaken hebben:

 • Een aangeboren, genetisch bepaalde zwakte van het weefsel
 • Langdurig zitten
 • Werkzaamheden die belastend zijn voor de rug
 • Een verkeerde beweging maken
Hooigracht4

Hoofdpijn vanuit nek: de oorzaken

Zoals we eerder al lieten vallen: hoofdpijn vanuit de nek ontstaat als je nekspieren onder spanning staan. Dat is bijvoorbeeld het geval in de volgende situaties:

 • Als je (langdurig) een verkeerde houding aanneemt, bijvoorbeeld tijdens werk;
 • Als je stress ervaart;
 • Als je een nekhernia hebt;
 • Als je nekspieren ontstoken zijn;
 • Als je artrose of een stenose in de nek hebt;

Hoe FysioEffect jou van je klachten afhelpt

Wil je van je nek- en hoofdpijn af? Fysiotherapie van FysioEffect helpt je hierbij. Wij weten precies met welke oefeningen de spanning in je nek – en daarmee je hoofdpijn – verdwijnt.

Wat onze werkwijze effectief maakt? Wij gebruiken altijd een behandelplan op maat. Oftewel: voordat we je behandeling starten, brengen we uitgebreid in kaart welke klachten je precies ervaart. We onderzoeken waar je pijn vandaan komt én kiezen vervolgens een behandeling die die oorzaak direct bestrijdt.

Nek- en hoofdpijn beperken: wat je zelf kunt doen

Wat je in de tussentijd zelf kunt doen om jouw nek- en hoofpijn zo veel mogelijk de baas te zijn? Enkele tips hiervoor zijn:

 • Zorg voor voldoende ontspanning;
 • Beweeg minimaal 30 minuten per dag;
 • Vermijd fysiek zwaar werk;
 • Probeer bij een zittend beroep ieder half uur even te bewegen en/of een andere houding aan te nemen.

Onze vestigingen

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect kun je direct een afspraak maken. Vaak kunnen we je dezelfde dag nog helpen. Word je wakker met rugpijn of is de pijn ineens in je rug geschoten? Neem direct contact met ons op!

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.