Spanningshoofdpijn

Heb je last van nekklachten, dan krijg je spanningshoofdpijn er soms gratis bij. En dat is vervelend. Die knellende, drukkende pijn neemt immers flink wat overlast met zich mee. Een behandeling van FysioEffect biedt uitkomst. Dankzij jarenlange ervaring en een vakkundige aanpak, weten wij precies wat er nodig is om jouw klachten te bestrijden.

nek klachten

Wat is spanningshoofdpijn precies?

Spanningshoofdpijn, ook wel spierspanningshoofdpijn genoemd, herken je aan:

 • Een drukkende, zeurende pijn aan beide kanten van het hoofd;
 • Het gevoel alsof er een knellende band om je hoofd zit;
 • Klachten die dagenlang kunnen aanhouden;
 • Pijn die niet erger wordt bij lichamelijke inspanning;
 • Dat je – in tegenstelling tot bij migraine – geen lichtflitsen en/of vlekken ziet;
 • Dat je soms lichte misselijkheid ervaart en overgevoelig bent voor licht en geluid.

Spierspanningshoofdpijn: de oorzaken

Waardoor (chronische) spanningshoofdpijn precies veroorzaakt wordt? Er zijn tal van factoren die hier mogelijk een rol bij spelen. Waar de één het bijvoorbeeld krijgt als gevolg van bloedarmoede of een allergie, heeft de ander het door slecht eten en drinken.

Heb je echter óók regelmatig last van je nek, dan is de kans groot dat je de aard van je probleem daar te pakken hebt. Als de spanning in je nekspieren te hoog is, dan straalt de nekpijn zich namelijk uit naar andere lichaamsdelen waar je klachten kan krijgen. Waaronder naar je hoofd.

Spanningshoofdpijn door nek: hoe ontstaat dat?

Een rughernia kan diverse oorzaken hebben:

 • Een aangeboren, genetisch bepaalde zwakte van het weefsel
 • Langdurig zitten
 • Werkzaamheden die belastend zijn voor de rug
 • Een verkeerde beweging maken
Fysiotherapie-Leiden-FysioEffect

Spanningshoofdpijn: behandeling FysioEffect

Wordt jouw spierspanningshoofdpijn veroorzaakt door nekproblemen, dan is fysiotherapie dé manier om hier vanaf te komen. Bij FysioEffect ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij weten precies met welke oefeningen je jouw nek- en hoofdpijn de baas wordt.

Onze werkwijze: spanningshoofdpijn fysiotherapie

Klop je bij ons aan, dan gaan we niet meteen lukraak aan de slag met oefeningen. In tegendeel juist. Wij vinden het belangrijk eerst jouw klachten uitgebreid in kaart te brengen. Waar heb je precies last van? En wordt dit wel écht veroorzaakt door problemen in je nek?

Hebben we dát helder – en blijkt fysiotherapie inderdaad de oplossing te zijn – dan maken we een behandelplan op maat. Niet alleen geven we oefeningen waarmee jij écht geholpen bent, ook voorzien we je van waardevol advies. Je krijgt bijvoorbeeld te horen welke werkhouding je voortaan het best kunt aannemen. En welke veranderingen in je leefstijl ervoor zorgen dat je klachten niet opnieuw van zich laten zien. Kortom: we stomen je klaar voor het leven ná je herstel.

Wat te doen tegen spanningshoofdpijn?

Wat je in de tussentijd zelf kunt doen om spanningshoofdpijn door nekklachten te verminderen? Onderstaande tips helpen hierbij:

 • Zorg dat je genoeg ontspant;
 • Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten;
 • Vermijd werk dat fysiek zwaar is;
 • Probeer – als je een zittend beroep hebt – ieder half uur een andere houding aan te nemen en/of te bewegen.

Onze vestigingen

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect kun je direct een afspraak maken. Vaak kunnen we je dezelfde dag nog helpen. Word je wakker met rugpijn of is de pijn ineens in je rug geschoten? Neem direct contact met ons op!

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.