Oefentherapie Den Haag

De oplossing voor onaangename lichaamsklachten tijdens jouw dagelijkse bezigheden: oefentherapie bij FysioEffect. Onze therapeuten helpen jou feilloos van je problemen af en werken met een preventieve aanpak. Door jou te laten begrijpen waar de oorzaak vandaan komt, voorkomt dit een terugkeer van deze klachten in de toekomst.

Wat is oefentherapie bij FysioEffect?

Ervaar jij regelmatig ongemakken aan je bewegingsapparaat tijdens het lopen, tillen, bukken of zitten? Dan kan de oorzaak al in kleine dingen zitten. Door een verkeerd aangeleerde houding of ongewenste bewegingen kunnen er diverse lichaamsklachten ontstaan. Oefentherapie, de naam zegt het al: met behulp van oefeningen wordt de oorzaak van jouw probleem aangepakt. Onze therapeuten zullen effectief aan de slag gaan met je lichaamshouding, bewegingen en balans om zo tot een gewenst eindresultaat te komen.

FysioEffect kijkt bij Cesar oefentherapie samen met jou naar je levensstijl en dagelijkse activiteiten. Het komt namelijk vaak voor dat lichaamsklachten te leiden zijn naar diepgewortelde gewoontes. Dit gedrag kan weer effect hebben op je hele functioneren. Weet jij waar de pijn vandaan komt? Dan kun je met behulp van oefeningen jouw houding en/of bewegingen aanpassen.

111920 Fysio Effect Sfeer _6634
Fascietherapie

Onze behandelwijzen: oefentherapie cesar en oefentherapie Mensendieck

Bij de oefentherapie in Den Haag zijn er diverse behandelingen mogelijk, namelijk de zusjes oefentherapie Cesar en Mensendieck. De twee methoden zijn soortgelijk en onderscheiden zich in de praktijk dan ook nauwelijks. Bij oefentherapie Mensendieck leggen we de focus op de bewustwording van jouw bewegingen, waardoor je deze zelf leert aanpassen. Bij oefentherapie Cesar begin je bijvoorbeeld met een spiegel, om jouw gedrag zelf onder ogen te zien. Echter zijn de behandelingen vrijwel identiek en wordt de oorzaak bij beide methoden aangepakt met behulp van bewegings-, balans- en ademhalingsoefeningen.

De methoden zijn toepasbaar bij uiteenlopende klachten. Hierbij kun je denken aan:

  • Rugklachten;
  • Nek- en schouderklachten;
  • Een hernia;
  • Hoofdpijn;
  • Problemen aan je motoriek.

Ervaar jij een van deze bovenstaande problemen? Blijf dan niet met deze klachten rondlopen, maar zoek samen met Cesar oefentherapie een oplossing voor jouw probleem.

Een effectieve aanpak voor jou op maat gemaakt in Den Haag

Iedere probleem verdient een eigen aanpak. Ons team, bestaande uit gespecialiseerde oefentherapeuten, stellen een persoonlijk plan voor jou op. Hier een kijkje in onze keuken van onze Mensendieck oefentherapie:

  1. We starten met het bestuderen en analyseren van je lichaamsgedrag. We kijken naar je houding, de bewegingen die je maakt tijdens simpele activiteiten en de manier van ademhaling.
  2. Aan de hand van de oorzaak van je klachten stellen we een persoonlijk behandelplan op. In dit plan zullen we jou bewust maken van de oorzaak, waardoor je zelf leert deze aan te passen.
  3. Jarenlange verkeerde gewoonten vinden onbewust plaats. Door voldoende oefening en advies proberen wij jou te helpen om deze gewoonten te doorgronden en op een bewuste wijze aan te passen in je dagelijks leven.

Kom snel langs bij oefentherapie Den Haag

Weet jij niet meer hoe je kunt zitten, lopen of bukken zonder een zeurderige pijn te ervaren? Begin dan vandaag nog met het aanpakken van jouw klachten met behulp van oefentherapie Cesar of Mensendieck.

Het verhelpen van jouw klachten is één ding, het voorkomen en bewustmaken hiervan nog veel belangrijker. Zo zorg jij ervoor dat je deze klachten in de toekomst niet meer zult ervaren en je jouw lichaam op een juiste manier gebruikt.

We hebben diverse locaties, waardoor je vrijwel altijd meteen een afspraak kunt inplannen voor de oefentherapie. FysioEffect biedt op maat oefen- en fysiotherapie in Den Haag, Leiden, Scheveningen, Rijswijk en Zoetermeer. Vind jouw praktijk in de buurt en kom zo snel mogelijk langs bij een van onze deskundige fysiotherapeuten. Samen zorgen we ervoor dat je weer pijnloos de dag door zult komen.

111920 Fysio Effect Sfeer _6625

Onze vestigingen

Je vindt FysioEffect in Leiden, Den Haag, Scheveningen, Zoetermeer en Rijswijk.

Wij kiezen voor het laatste.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.