Rugklachten na een ongeluk

Ben je betrokken geweest bij een ongeluk? Bijvoorbeeld in het verkeer, tijdens je werk of met sporten? Dan kun je nog lang geplaagd worden door fysieke klachten zoals rugpijn. Fysiotherapie is dé manier om je klachten te verminderen of verhelpen. Krijg een behandelplan op maat en word je pijn snel de baas!

Fysiotherapie-Scheveningen

Waarom een ongeluk voor rugpijn zorgt

Waarschijnlijk heb je een flinke klap gehad. Misschien was je betrokken bij een kop-staartbotsing, ben je ongelukkig gestruikeld of wellicht ben je tijdens je werk van een ladder of steiger gevallen. Wat je ook precies te verduren hebt gehad, rugklachten gaan niet van de een op de andere dag over. En dat is vervelend. Het belemmert je immers flink in het dagelijks leven.

Waar relatief milde rugpijn na een ongeluk meestal ontstaat door verrekking van de banden of spieren in je rug, zijn extreme rugklachten vaak het gevolg van een beschadiging of een breuk in de ruggenwervels of het ruggenmerg. Bij een harde val waar je op beide voeten of je zitvlak landt – zoals bij parachutespringen - kun je te maken krijgen met een wervelinzakking.

Wanneer je kunt starten met fysiotherapie

Na je ongeluk ben je in eerste instantie onderzocht in het ziekenhuis of door je huisarts. Daar heb je te horen gekregen wat de beste behandelmethode is voor jou. En wanneer je het beste kunt starten met fysiotherapie. Het advies van je arts is hierin leidend. Hij of zij vertelt je hoelang je rust moet houden totdat je je rug weer belast.

Heeft je arts niks over fysiotherapie gezegd, maar zou je hier wel graag mee willen starten? Overleg dan met hem of haar of en in hoeverre je dit kunt doen.

111920 Fysio Effect Sfeer _5979

Hoe fysiotherapie helpt bij het verminderen van rugpijn

Heb je groen licht gekregen van je arts om te starten met fysiotherapie? Dat is fijn! Met een goed behandelplan kun je jouw pijn namelijk verminderen of verhelpen. Je krijgt je bewegingsvrijheid zo veel mogelijk terug en kunt de draad langzaam weer gaan oppakken.

Bij een fysiotherapeut krijg je:

  • Vakkundig advies over hoe en wanneer je je rug het best kunt belasten.
  • Tips om je handelingen in het dagelijks leven te kunnen doen met zo min mogelijk pijn.
  • Passende oefeningen, waar je onder begeleiding en zelfstandig mee aan de slag gaat.

Jouw rugpijn aanpakken in 3 stappen

Zo snel mogelijk starten met fysiotherapie voor je rugklachten? Bij FysioEffect doe je dat al in 3 stappen!

1. Kennismakingsgesprek

Om je behandelplan volledig af te stemmen op jouw persoonlijke situatie en hem zo effectief mogelijk te laten zijn, maken we graag kennis in een eerste gesprek. Je vertelt ons bijvoorbeeld waar je rugpijn zich bevindt, wat voor ongeluk je hebt gehad, hoe je dagelijks leven eruit ziet en welke stappen je tot nu toe hebt gezet in je herstel. Ook onderga je wat korte, lichamelijke testjes, zodat we een compleet en helder beeld hebben van je rugklachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983
111920 Fysio Effect Sfeer _6264

2. Een behandelplan op basis van jouw situatie

Na het eerste gesprek krijg je een behandelplan op maat. Dit plan is volledig afgestemd op jouw klachten, lichaam en het ongeluk dat je hebt gehad. Wel zo fijn. Zo weet je zeker dat je supereffectief te werk gaat en dat je je rug niet onder- of overbelast.

3. Je klachten verminderen: aan de slag

Is het behandelplan afgerond en duidelijk, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Je doet verschillende oefeningen en krijgt advies over hoe je jouw rug het best kunt belasten in het dagelijks leven. Stukje bij beetje wordt je pijn minder en bewegen gaat steeds makkelijker!

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Plan jouw afspraak vandaag nog in

Bij FysioEffect hanteren we geen tot nauwelijks wachtlijsten! Je kunt altijd snel terecht bij ons in de praktijk. Plan jouw afspraak vandaag nog in en start je behandeltraject zo snel mogelijk.

Ben je door je ongeluk niet in staat om langs te komen in onze praktijk? Geen probleem. We doen ook aan fysiotherapie aan huis!

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je klachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.