Rugklachten door ouderdom

Ervaar je stijfheid en/of pijn in je rug? En denk je dat dit komt door ouderdom? Verhelp of verminder jouw klachten met fysiotherapie!

Fysiotherapie-Scheveningen

Waarom fysiotherapie helpt bij ouderdomsrugpijn

Hoe ouder je wordt, hoe meer je te maken krijgt met slijtage van je gewrichten. Daar is niks aan te doen. En je vraagt je misschien dan ook af: waarom zou fysiotherapie helpen als de slijtage niet terug te draaien is?

Het antwoord is heel simpel: als je er niks aan doet, worden de rugklachten alleen maar erger. Slijtage kun je dan wel niet behandelen, je kunt wél afrekenen met pijn en stijfheid. Door passende oefeningen te doen en je rug op de juiste manier te belasten, maak je je klachten beheersbaar en wordt bewegen weer een stuk makkelijker!

111920 Fysio Effect Sfeer _5979

Rugpijn ouderdom: wat je gaat doen bij een fysiotherapeut

Wees niet bang: je hoeft je niet in allerlei ingewikkelde houdingen te wringen waartoe je niet in staat bent. Een fysiotherapeut snapt precies wat jij wel en niet kunt en wat de meest effectieve behandeling is bij ouderdom en rugklachten. Je doet oefeningen die passen bij jouw lichaam en situatie en je krijgt waardevol advies over je houding en de belasting.

In 3 stappen van je pijn en stijfheid af

Jouw rugpijn en/of stijfheid zo snel mogelijk verminderen of verhelpen? Bij FysioEffect ga je al in 3 korte stappen aan de slag met je herstel.

1. Een persoonlijk kennismakingsgesprek

Iedereen is anders en zo ook iedere vorm van ouderdom en rugpijn. Daarom vertel jij in een eerste gesprek uitgebreid waar de rugpijn zich bevindt, sinds wanneer je hier last van hebt, welke eventuele behandelingen of medicijnen je al hebt geprobeerd en hoe jouw dagelijks leven eruit ziet. Om er zeker van te zijn dat we jouw situatie helemaal helder in beeld hebben, onderga je daarnaast wat korte lichamelijke testjes.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983
111920 Fysio Effect Sfeer _6264

2. Een behandelplan afgestemd op jouw situatie

Op basis van het kennismakingsgesprek stellen we een behandelplan op maat op. Omdat deze volledig is afgestemd op jouw klachten, lichaam en omstandigheden, weet je zeker dat hij supereffectief is én dat je je rug niet over- of onderbelast.

3. Aan de slag met het verminderen van je rugklachten

Is het behandelplan afgerond en helder, dan is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het aanpakken van je rugklachten. Je krijgt vakkundig advies en doet oefeningen die passen bij jouw situatie. Voor je het weet voel je je goed genoeg om je dagelijkse activiteiten weer volledig op te pakken!

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Trek vandaag nog aan de bel

Jouw rugklachten door ouderdom direct aanpakken? Plan jouw kennismakingsgesprek vandaag nog in! Ook als je kampt met andere ouderdomsklachten zoals nek-, schouder- of heuppijn kun je bij ons terecht. In dat geval maken we een overkoepelend behandelplan voor alle spieren en gewrichten waar je last van hebt.

Kom bij ons langs in de praktijk óf ontvang ons – als je niet mobiel genoeg bent – bij jou thuis!

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je klachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.