Rugklachten door zwaar en fysiek werk

Kom jij na een werkdag vaak thuis met zeurende, stekende pijn in je rug? Met fysiotherapie verhelp jij je klachten én leer je hoe je zwaar en fysiek werk in het vervolg zo gezond mogelijk uitvoert.

Fysiotherapie-Scheveningen

Wanneer het tijd is om aan de bel te trekken

Je staat vaak te duwen, trekken, tillen en sjouwen. En dat je door je zware, fysieke werk wel eens last hebt van een pijntje of stijfheid, dat is dan ook niet gek. Maar de vraag is: waar ligt de grens? Oftewel: wanneer is het tijd om je rugklachten echt serieus te nemen en om daadwerkelijk aan de bel te trekken?

Het antwoord daarop ligt eigenlijk heel simpel: houdt je rugpijn en stijfheid langere tijd aan óf komt het regelmatig terug, dan is het verstandig een fysiotherapeut te bezoeken. Hij/zij geeft je vakkundig advies en passende oefeningen, waarmee jij je klachten snel de baas wordt én blijft.

111920 Fysio Effect Sfeer _5979

Rugpijn door zwaar en fysiek werk: hoe fysiotherapie helpt

Je werkzaamheden kun je natuurlijk moeilijk veranderen. Als bouwvakker, verhuizer, dakdekker, hovenier of in een andere fysieke functie wordt er nu eenmaal veel van je gevraagd. En je werk bij ieder pijntje stilleggen, dat gaat helaas niet zo makkelijk. Met fysiotherapie ga je daarom aan de slag met het vinden van de beste behandelmethode in jouw specifieke situatie. Je krijgt bijvoorbeeld:

  • Vakkundig advies over wanneer je wel rust moet nemen en wanneer niet;
  • Tips voor hoe je – met de juiste werkhouding - je rug zoveel mogelijk ontziet tijdens zwaar en fysiek werk;
  • Passende oefeningen die je wervelkolom sterker maken en je rug soepel houden.

Weer pijnvrij en gezond te werk in 3 stappen

Jouw rugklachten door zwaar en fysiek werk direct aanpakken? Bij FysioEffect ga je al in 3 stappen aan de slag.

1. Kennismaking en kort lichamelijk onderzoek

Ieder beroep is anders en zo ook alle soorten rugklachten. Daarom vertel je in een eerste gesprek uitgebreid wat voor werk je doet, waar en wanneer je precies last hebt en hoelang je deze klachten al ervaart. Om een compleet en helder beeld te hebben van jouw situatie, onderga je daarnaast nog wat korte, lichamelijke testjes.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983
111920 Fysio Effect Sfeer _6264

2. Een behandelplan op basis van jouw lichaam en beroep

Na het kennismakingsgesprek krijg je een persoonlijk behandelplan. Oftewel: een plan dat volledig is afgestemd op jouw lichaam, klachten en beroep. Wel zo fijn. Zo weet je zeker dat hij supereffectief is en dat je je rug niet over- of onderbelast.

3. Jouw rugpijn effectief en langdurig verhelpen

Is je behandelplan afgerond en helder, dan ga je direct aan de slag met de uitvoering ervan. Je doet doelgerichte oefeningen en leert hoe je je rug op een gezonde manier belast tijdens je werk. Hierdoor profiteer je van herstel op de korte én lange termijn!

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Plan jouw kennismakingsgesprek vandaag nog in

Snel weer je beroep kunnen uitoefenen zonder dat je het bij iedere beweging een zeurende rugpijn voelt? Plan jouw afspraak bij FysioEffect vandaag nog in en ga direct aan de slag met het vinden van een gezonde manier van werken!

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je klachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.