Ischias

Voel je een uitstralende pijn vanuit je rug of bil naar je been? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met ischias. Fysiotherapie helpt je bij ischias.

111920 Fysio Effect Sfeer _5860

Ischias behandeling: de fysiotherapeut helpt!

Ischias is goed te behandelen met fysiotherapie. Bij FysioEffect brengen eerst de oorzaken die een rol spelen bij ischias boven water. Vaak spelen meerdere oorzaken een rol en verschillen ze van persoon tot persoon. Daarom is maatwerk belangrijk. Daarom maken we samen, op basis van de oorzaken, een behandelplan op maat met je om de klachten aan te pakken. De ischiasbehandeling is er vaak gericht je gewrichten soepeler laten en je spieren te verstevigen. Dit kan door technieken die de fysiotherapeut gebruikt en door oefeningen die je zelf uitvoert. Ook leefstijladvies vormt een belangrijk deel van de behandeling. Je leert om je lichaam goed te gebruiken, bijvoorbeeld door bepaalde spieren te versterken. Maar ook leer je hoe je verantwoord kunt tillen. Als je veel last hebt van stress of andere factoren die je klachten kunnen verergeren, dan leer je deze factoren beter te herkennen en hiermee om te gaan. Door naar alle oorzaken te kijken en die allemaal mee te nemen in onze aanpak, zorgen we er samen voor dat je veel sneller van de ischias af komt.

Veelgestelde vragen over ischias

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen omtrent ischias. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op, ook als je niet zeker bent of jouw probleem wel echt ischias is. We beantwoorden je vragen graag en kijken met jou naar de beste behandelmethode.

Wat zijn de kenmerken van ischias?

Het belangrijkste kenmerk van ischias is een lage rugpijn met uitstraling naar één been of bil. Ischias varieert van een licht zeurende pijn in de bil tot hevig stekende pijn in de bil en het been. Ischias begint vaak in de onderrug en/of bil en wanneer de aandoening verergert, volgt uitstraling naar het been en soms ook naar de kuit en de tenen.

Hoe weet ik of ik ischias heb of een hernia?

Omdat een hernia en ischias erg op elkaar kunnen lijken, worden beide begrippen nog wel eens door elkaar gehaald. Bij een hernia worden je klachten echter veroorzaakt door een tussenwervelschijf, die tegen een zenuw aan drukt. Hierdoor voel je vaak dezelfde kenmerken als met ischias, maar is de oorzaak dus anders. Of je nu last hebt van ischias of hernia: je fysiotherapeut helpt je graag. Heb je dus ischias- of herniaklachten, neem dan contact op met FysioEffect.

Hoe lang duurt ischias?

De duur van ischias is van persoon tot persoon verschillend. Vaak verdwijnen de klachten met behulp van fysiotherapie na enkele weken. Meestal blijven de klachten vervolgens weg, maar in sommige gevallen duurt het herstel langer. Dit is per geval verschillend en is afhankelijk van de oorzaken van de ischias. Doordat wij zorgvuldig onderzoek doen, kunnen wij bepalen of de klachten met fysiotherapie behandeld kunnen worden, of dat verwijzing naar een andere specialist noodzakelijk is.

Ischias en wandelen: helpt wandelen bij ischias?

Het is belangrijk om zo veel mogelijk te blijven bewegen tijdens een ischiasepisode. De klachten zullen erger worden bij alleen bedrust! Het lichaam is gemaakt om te bewegen en zal sterker blijven en sneller herstellen als het actief blijft. Wandelen is bij uitstek een activiteit die, indien de pijn het enigszins toelaat, goed uitgevoerd kan worden. Het lichaam krijgt beweging, waardoor spieren sterker blijven en de bloedcirculatie bevorderd wordt. Ook kan de geest tijdens een wandeling tot ontspanning komen, wat vaak een positief effect heeft op het herstel.

111920 Fysio Effect Sfeer _6008

Last van ischias? FysioEffect helpt je ischias blijvend te bestrijden

Je kunt bij FysioEffect terecht voor een ischiasbehandeling op de locaties in Den Haag, Scheveningen, Rijswijk, Zoetermeer en Leiden. Ook is fysiotherapie aan huis mogelijk als je niet in staat bent een van onze praktijken te bezoeken.

Wij brengen de oorzaken van de ischias in kaart, maken samen met jou een actieplan en gaan direct aan de slag om je ischias te behandelen. Hierdoor verkort jouw ischiasepisode vaak aanzienlijk. Door het advies dat je hebt gekregen, is je kennis over je klachten toegenomen en weet je wat je kunt doen om gezond te blijven. Hierdoor heb je je zelf de middelen in handen om de klachten blijvend te bestrijden!

Hier vind je ons

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Snel geholpen bij FysioEffect

Bij FysioEffect kun je terecht voor alle gezondheidsproblemen die samenhangen met bewegen. We pakken samen de oorzaak van het probleem bij de wortel aan, waardoor je weer zelfstandig bent!

Dit zijn de expertisegebieden van FysioEffect:

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.