Sleutelbeenbreuk

De pijn in je sleutelbeen snel en effectief verminderen? En hem op een gezonde manier laten herstellen? Bij FysioEffect krijg je een behandelplan op maat; specifiek afgestemd op jouw lichaam, levensstijl en type sleutelbeenbreuk.

111920 Fysio Effect Sfeer _6030

Van val naar fysiotherapeut: de eerste stap naar herstel

Waarschijnlijk wist je het direct toen je viel en/of verkeerd terechtkwam: dit is foute boel. Je arm deed pijn, je schouder hing naar beneden, je sleutelbeen was opgezwollen en misschien duwde er zelfs een stuk bot tegen je huid aan. Het was duidelijk dat het om een schouderklacht ging en op de eerste hulp kreeg je te horen dat het om een sleutelbeenbreuk ging. Dat is flink balen!

Ongetwijfeld ben je vervolgens op deze pagina beland omdat je arts je aangeraden heeft te starten met fysiotherapie. Iets wat superbelangrijk is. Want samen met rust houden (en een eventuele operatie), is dat dé weg naar een snel en effectief herstel.

111920 Fysio Effect Sfeer _6360

Waarom fysiotherapie belangrijk is bij een sleutelbeenbreuk

Bij een gebroken sleutelbeen doe je er goed aan zo snel mogelijk – na zo’n 1 week na de val - te starten met fysiotherapie. Daarmee voorkom je namelijk dat je schouder verstijft. En met een verstijfde schouder ben je nog een stuk verder van huis.

Zelf wat oefeningen uitproberen is niet verstandig. Een fysiotherapeut stemt de behandeling namelijk volledig af op jouw lichaam en situatie en zo weet je zeker dat je niks forceert of beschadigt.

Dit is wat je precies doet bij een fysiotherapeut

Bij een fysiotherapeut ga je dus aan de slag met oefeningen die het herstel van jouw sleutelbeenbreuk bevorderen. Waar je in het begin vooral oefeningen doet onder het schouderniveau, probeer je je schouder in een later stadium steeds verder omhoog te bewegen.

Naast dat je je schouder traint, krijg je ook vakkundig en waardevol advies. Je leert bijvoorbeeld hoe je het beste rust kunt houden, hoe je de pijn tijdens het slapen verlicht en of/wanneer je je dagelijkse activiteiten wél weer voorzichtig mag uitvoeren.

Gebroken sleutelbeen: hoelang duurt het herstel?

Jij weet waarschijnlijk ook: een fysiotherapeut is geen tovenaar. En binnen een week weer de fiets of het sportveld opstappen zonder pijn, dat is dan ook helaas niet haalbaar. Wél versnelt fysiotherapie je hersteltraject. De meeste mensen zijn na een behandeling van 6 weken alweer de oude.

De precieze duur van je herstel is afhankelijk van factoren als de ernst van de breuk, je algehele gezondheidstoestand en of je geopereerd moest worden of niet.

111920 Fysio Effect Sfeer _6736

Je sleutelbeenbreuk aanpakken in 3 stappen

Zo snel mogelijk starten met oefeningen onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut? En zo voorkomen dat je schouder verstijft? Bij FysioEffect doe je dat al in 3 stappen!

1. Kennismaking en lichamelijk onderzoek

Omdat iedere sleutelbeenbreuk anders is, vertel je ons in een eerste gesprek meer over jouw persoonlijke situatie. Hoe en wanneer liep je de breuk op? Welke stappen heb je al gezet bij een arts? En hoe zie je dagelijks (werk)leven eruit? Voor een volledig en helder beeld van jouw gebroken sleutelbeen, onderga je daarnaast wat korte, lichamelijke testjes.

2. Een behandelplan op maat

Op basis van het eerste gesprek, krijg je een behandelplan op maat. De oefeningen en tijdsplanning hierin zijn volledig afgestemd op jouw situatie. Zo weet je zeker dat je effectief herstelt en dat je je schouder niet overbelast.

3. Aan de slag met je herstel

Is het plan helemaal afgerond? Dan is het tijd om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met de uitvoering ervan. Je krijgt advies, tips en passende oefeningen. De pijn neemt steeds verder af; voor je het weet, kun je jouw dagelijks leven weer volledig oppakken!

Waarom kiezen voor FysioEffect?

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je nekklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Zet direct de eerste stap naar herstel

Plan jouw kennismakingsgesprek vandaag nog in en ga direct aan de slag met je herstel! Hoe sneller je start met fysiotherapie, hoe sneller je weer de oude bent. Bij FysioEffect kun je vaak binnen een week al terecht; wij hanteren geen tot nauwelijks wachttijden!

Hier vind je ons

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.