Verrekte of gescheurde knie- of kruisbanden

Heb je te maken met pijnlijke knieklachten? Die ineens veel dikker is dan normaal en/of blauw is van kleur? Misschien zijn jouw knie- of kruisbanden verrekt of gescheurd. Een vervelende blessure, maar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. FysioEffect helpt je graag bij een snel en effectief herstel.

111920 Fysio Effect Sfeer _6005

Knieband verrekt of kruisband gescheurd: het verschil

Kruisbanden, kniebanden, verrekt, gescheurd: op het eerste oog lijkt het één pot nat te zijn. Niets is echter minder waar. Er zit wel degelijk verschil tussen.

Waar de kniebanden zich aan de zijkanten van je knie bevinden, zit de kruisband in het midden. En waar verrekt slaat op overbelasting, ben je met een gescheurde band nog wat verder van huis.

Wat merk je van een blessure aan de knieband?

Pijn aan de binnen- of buitenkant van je knie? Dan heb je waarschijnlijk een blessure aan een van je kniebanden te pakken. Stekende pijnklachten tijdens of na het sporten duiden erop dat je knieband verrekt is. En is de zijkant van je knie daarbij ook nog eens dikker dan normaal, dan is de kans groot dat je een gescheurde knieband hebt.

Fysio-Leiden

Verrekte of gescheurde kruisband: de symptomen

De symptomen van een verrekte kruisband zijn eigenlijk vergelijkbaar met die van een verrekking van de knieband. Ook hierbij krijg je te maken met pijnklachten tijdens en na het bewegen. Met logischerwijs als verschil dat de klachten zich nu in het midden van de knie voordoen.

Scheur je je kruisbanden? Dan wordt het een ander verhaal. Waaraan je een gescheurde kruisband herkent:

  • Je voelt en/of hoort iets knappen in je knie.
  • Je hebt veel pijn.
  • Je knie wordt snel dik, al binnen een paar uur.
  • Soms krijgt je knie een blauwe kleur.
  • Je staat niet stabiel op je been. Je hebt het gevoel dat je erdoorheen zakt.

Blessure knie- of kruisband: hoe ontstaat dat?

Een verrekking of scheur in je knie ontstaat niet zomaar. In alle gevallen gaat er een gebeurtenis aan vooraf. Een plotselinge zijdelingse beweging, verdraaiing of harde klap door een val of ongeluk bijvoorbeeld.

Verrekking of scheur in knie behandelen

Merk je dat het mis is in je knie? En ben je bang dat je kruisbanden of kniebanden gescheurd of verrekt zijn? Verstandig is om zo snel mogelijk aan te kloppen bij een fysiotherapeut of huisarts. Hij of zij beoordeelt de situatie en bepaalt wat er nodig is voor jouw herstel. Waar je er bij een verrekking vaak vanaf komt met oefeningen doen en/of rust houden, moet er bij een ingescheurde knieband of kruisband wel eens een operatie aan te pas komen.

De werkwijze van FysioEffect

Kies je ervoor langs te komen in de praktijk van FysioEffect, dan weet je één ding zeker: je wordt niet gezien als nummer. Wat we daarmee bedoelen? Wij vinden het belangrijk dat je advies en/of een behandelplan krijgt dat volledig is afgestemd op jouw leefstijl en situatie. Iedereen is immers anders. En zo ook iedere knieblessure.

We bepalen wat er nodig is voor jouw herstel en maken een schema met oefeningen dat hierbij past. Ook als je een operatie nodig hebt. Want om na zo’n ziekenhuisbezoek volledig te herstellen, is het vaak nodig om alsnog een traject bij de fysio te doorlopen.

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je rugklachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

111920 Fysio Effect Sfeer _6213

Al onze specialisaties

Onze fysiotherapeuten zijn niet alleen bekend met algemene fysiotherapie, maar hebben nog allerlei specialisaties. Heb je last van specifieke klachten? Bij ons vind je een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in jouw aandoening en die precies weet hoe hij jou blijvend van je pijn afhelpt.

Ons team is gespecialiseerd in:

Natuurlijk hoef jij niet van tevoren te weten welke soort therapie je nodig hebt. Tijdens de intake bespreken we je klachten en doen we een lichamelijk onderzoek. Op basis daarvan word je gekoppeld aan de juiste specialist.

C. Ceval

Mevrouw C. Ceval

"Duidelijke diagnose, goede behandelig en nog wel het belangrijkste: klachten waren snel verholpen. Bedankt fysio effect en fysiotherapeute Roos in het speciaal!"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.