Gebroken enkel

Mag jouw enkel (binnenkort) uit het gips? En wil je zo snel mogelijk weer kunnen gaan en staan waar je wil? Een fysiotherapeut helpt je bij een effectief herstel van je gebroken enkel.

111920 Fysio Effect Sfeer _6004

Gebroken enkel: wanneer het tijd is voor fysiotherapie

Waarschijnlijk wist je het direct toen je die krak hoorde en vervolgens op de eerste hulp belandde: dit gaat een lange weg worden naar herstel. En ja, helaas is dat de realiteit. Want waar je inmiddels al zo’n maand in het gips zit, is je enkel nog steeds niet sterk genoeg om weer probleemloos te bewegen. Je échte hersteltraject moet eigenlijk nog beginnen; als het gips eraf is en je start met fysiotherapie. Het duurt dan meestal nog zo’n 2 tot 4 maanden tot je enkel weer volledig de oude is en je af bent van alle enkelklachten

Fysio-Leiden

Hoe fysiotherapie jou weer op de been brengt

Nu je dit leest zie je er misschien als een berg tegenop jouw fysiotraject te starten. Maar we kunnen je op het hart drukken: jouw gebroken enkel behandelen met een fysiotherapeut is superbelangrijk. Doe je dit niet, dan ben je namelijk nog veel verder van huis.

Samen met een fysiotherapeut:

  • Neem je maatregelen om de pijn te verminderen;
  • Werk je aan je balans, mobiliteit en stabilisering van je enkel;
  • Doe je spieroefeningen om je enkel en de spieren hieromheen sterker te maken.

FysioEffect: al in 3 stappen aan de slag

Zo snel mogelijk weer pijnvrij en probleemloos bewegen? Bij FysioEffect ga je al in 3 korte stappen aan de slag met je herstel.

1. Kennismaking en lichamelijke testjes

Iedereen is anders en zo ook iedere enkelbreuk. Daarom vertel je in een eerste gesprek uitgebreid wie je bent, hoe je je gebroken enkel hebt opgelopen, welke behandelstappen je al doorlopen hebt en welke klachten je nu nog precies ervaart. Ook onderga je wat korte, lichamelijke testjes, zodat we jouw persoonlijke situatie en blessurebeeld helder in kaart hebben.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983
111920 Fysio Effect Sfeer _6264

2. Een behandelplan speciaal voor jou

Aan de hand van het eerste gesprek, stel je samen met je fysiotherapeut een behandelplan op. De tijdsplanning, de oefeningen en de maatregelen die hierin opgenomen zijn, stemmen we volledig af op jouw persoonlijke situatie. Hierdoor weet je zeker dat je behandeling supereffectief is en dat je je enkel niet onder- of overbelast.

3. Aan de slag met je herstel

Bij stap 3 is het tijd voor de uitvoering. Je krijgt vakkundig advies, doet spieroefeningen en werkt aan je balans en mobiliteit. Stukje bij beetje wordt jouw gebroken enkel weer de oude en kun je weer gaan en staan waar je wil.

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Plan jouw eerste gesprek nu (alvast) in

Of je gips nu al van je enkel af is of dat dit voor binnenkort op de planning staat: jouw eerste gesprek inplannen kan vandaag nog! Zo weet je zeker dat je direct nadat je gips eraf is kunt starten met fysiotherapie en dat je hersteltraject niet stil komt te liggen. Niet in staat om naar onze praktijk te komen? Geen probleem. Wij doen ook fysiotherapie aan huis!

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je klachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.