Gescheurde enkelband

De pijn in je enkel zo snel mogelijk verhelpen? En weer kunnen gaan en staan waar je wil? Fysiotherapie helpt je bij een effectief herstel van je gescheurde enkelband.

111920 Fysio Effect Sfeer _6004

Gescheurde enkelband? Wanneer het tijd is voor fysiotherapie

Jij hebt een verkeerde beweging gemaakt met je enkel of je hebt je enkelband langdurig overbelast. En de gevolgen daarvan zijn nu merkbaar. De buitenkant van je enkel of voet is erg pijnlijk en gezwollen, je hebt een gevoel van instabiliteit en je kunt alleen lopen met krukken.

Waar je waarschijnlijk al bij de spoedeisende hulp of huisarts bent geweest en het advies kreeg om rust te houden en je enkel te voorzien van ijs en drukverband, is het nu – een aantal dagen later – tijd voor de volgende stap in je herstel. Lukt het jou weer heel voorzichtig om te staan en lopen, dán is het het moment om naar een fysiotherapeut te gaan.

Fysio-Leiden

Hoe een fysiotherapeut jou weer op de been helpt

Helaas is een fysiotherapeut geen tovenaar die jou binnen een week volledig laat herstellen. Een gescheurde enkelband is een pittige blessure, waarvoor je een lang behandeltraject nodig hebt. Dat neemt niet weg dat het superbelangrijk is om zo’n traject te volgen. Want ook al gaat er heel wat tijd overheen, zonder fysiotherapie ben je nóg verder van huis.

Een fysiotherapeut:

  • Zorgt voor de juiste ondersteuning voor je enkel. Bijvoorbeeld met tape of een brace.
  • Maakt de spieren rondom je enkel los (zodra dit verantwoord is).
  • Laat jou op een verantwoorde wijze oefeningen doen. Vaak begin je daar pas mee na een periode van 6 weken.

FysioEffect: in 3 stappen naar jouw herstel

Direct starten met fysiotherapie en zo snel mogelijk weer pijnvrij kunnen bewegen? Bij FysioEffect doe je dat al in 3 stappen.

1. Kennismaking en kort lichamelijk onderzoek

Iedereen is anders en zo ook iedere gescheurde enkelband. Daarom vertel je in een eerste gesprek uitgebreid wie je bent, hoe jouw blessure ontstaan is en welke enkelklachten je nu precies ervaart. Ook onderga je wat korte lichamelijke testjes, zodat jouw persoonlijke situatie helder in kaart gebracht kan worden.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983
111920 Fysio Effect Sfeer _6264

2. Jouw persoonlijke behandelplan

Samen met je fysiotherapeut stel je jouw persoonlijke behandelplan op. De tijdsplanning, de oefeningen en de rest van het plan zijn volledig afgestemd op jouw blessurebeeld. Hierdoor weet je zeker dat je jouw enkel niet onder- of overbelast

3. Aan de slag

Is je behandelplan concreet en helder? Dan is het tijd voor de uitvoering. Onder begeleiding van je fysiotherapeut maak je je spieren rondom je enkel los, doe je rekoefeningen en verbeter je je spierkracht. De pijn neemt af en bewegen wordt makkelijker. De weg naar je herstel is begonnen!

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Afspraak maken voor gescheurde of verrekte enkelbanden?

Zet vandaag nog de eerste stap in je herstel en plan je kennismakingsgesprek in! We verwelkomen je graag in onze praktijk. Of bij jou thuis, als het je niet lukt om naar onze praktijk te komen. Verrekte enkelbanden met aanhoudende klachten? Ook dan kun je uiteraard bij ons terecht!

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je klachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.