Verzwikte enkel

Wordt de pijn in je verzwikte enkel maar niet minder? Of wil je je enkel sterker maken om de kans op herhaling te voorkomen? Een fysiotherapeut helpt je bij een effectief en langdurig herstel.

111920 Fysio Effect Sfeer _6004

Verwikte enkel: wel of niet naar een fysiotherapeut?

Jij hebt een misstap of een verkeerde beweging gemaakt en de gevolgen hiervan zijn nu merkbaar. Je enkel doet pijn, is gezwollen en is misschien zelfs blauw. Waar een verzwikte enkel meestal vanzelf over gaat, is een behandeling van een fysiotherapeut soms wél nodig om enkelklachten weg te nemen.

Naar een fysiotherapeut ga je als:

  • De pijn na zo’n 4 dagen nog niet minder is;
  • Je je enkel na verloop van tijd niet kunt belasten zoals vroeger;
  • Je enkel instabiel blijft aanvoelen.
Fysio-Leiden

Dit kan een fysiotherapeut voor jou betekenen

Herstelt jouw verzwikte enkel niet uit zichzelf, dan is een fysiotherapeut jouw redder in nood. Een fysiotherapeut geeft jou díé adviezen en oefeningen waarmee je toch zo snel mogelijk op de been bent.

Concreet krijg je van een fysiotherapeut:

  • De juiste ondersteuning voor je enkel. Zoals een zwachtel, elastische kous, tape of een brace;
  • Vakkundig advies over wanneer je weer kunt sporten en hoe je je enkel niet te veel belast;
  • Een verantwoord programma met oefeningen waarmee je de pijn vermindert en je enkelband sterker maakt.

In 3 stappen naar herstel met FysioEffect

Snel weer bewegen met een pijnvrije en stabiele enkel? Een traject van FysioEffect bestaat uit slechts 3 stappen.

1. Eerste gesprek: kennismaking

In een eerste kennismakingsgesprek vertel je ons uitgebreid wie je bent, hoe je jouw enkelband hebt verzwikt en welke klachten je nu nog ervaart. Deze informatie is belangrijk voor ons, want bij FysioEffect krijg je altijd een behandeling die écht is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Om jouw blessurebeeld tot in de puntjes helder te krijgen, onderga je tijdens het gesprek ook nog wat korte, lichamelijk testjes.

111920 Fysio Effect Sfeer _5983
111920 Fysio Effect Sfeer _6264

2. Een behandelplan op maat

Samen met je fysiotherapeut stel je jouw persoonlijke behandelplan op. De oefeningen en maatregelen die hierin opgenomen zijn, stemmen we volledig af op jouw situatie. Hierdoor weet je zeker dat je jouw enkel niet onder- of overbelast en dat je profiteert van een supereffectief hersteltraject.

3. De uitvoering: de start van je herstel

Is het behandelplan uitgewerkt en helder, dan is het tijd voor de uitvoering. Je krijgt de juiste ondersteuning voor je enkel, volgt passende adviezen op en doet de juiste spieroefeningen. De pijn neemt steeds verder af en je enkel wordt sterker. Je sportactiviteiten kun je meestal weer oppakken na 3 tot 6 weken!

111920 Fysio Effect Sfeer _6277

Enkel verstuikt of verzwikt: kies vandaag nog voor herstel

Vandaag nog de eerste stap zetten naar een effectief herstel van je verzwikte enkel? Plan je kennismakingsgesprek direct in. We verwelkomen je graag in onze praktijk óf bij jou thuis. Je enkel verstuikt? Ook dan kun je uiteraard bij ons terecht!

FysioEffect als jouw fysiotherapeut: de voordelen

Direct geholpen

Bij FysioEffect proberen we tijdens het eerste consult niet alleen de oorzaak van jouw klachten zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar streven we er ook naar direct voor pijnverlichting te zorgen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het geven van advies en oefeningen op maat.

Altijd een plan op maat dat werkt voor jou

Bij ons is fysiotherapie altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Protocollen kunnen een richting geven voor de behandeling, maar wij geloven in maatwerk afgestemd op jou en je klachten. We nemen dus altijd jouw persoonlijke situatie en doelen als uitgangspunt als we je klachten behandelen.

Blijvend pijnvrij bewegen

Een van onze belangrijkste kernpunten is dat wij je niet alleen van je klachten af willen helpen, maar dat we ons ook inzetten om die klachten voorgoed te laten verdwijnen. Onze adviezen en oefeningen zorgen zijn erop gericht dat je klachten wegblijven. Dankzij deze aanpak kun jij ook op de lange termijn pijnvrij blijven bewegen.

Deskundig team met verschillende specialisaties

FysioEffect heeft allerlei verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis. Mede hierdoor zijn wij in staat de meest uiteenlopende klachten goed te verhelpen. We zorgen ervoor dat je altijd behandeld wordt door een collega die ervaring en expertise heeft op het gebied van jouw klachten.

Hier vind je FysioEffect

FysioEffect heeft inmiddels 10 vestigingen in de regio Den Haag en Leiden. Onze praktijken vind je op makkelijk te bereiken plaatsen, vaak in het centrum of in de buurt van een (trein)station.

Je kunt bij ons terecht voor:

Kun je zelf niet naar de praktijk komen omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of aan het herstellen bent van een operatie, dan brengen wij de praktijk naar jou toe voor fysiotherapie aan huis.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.