Bilpijn door heupklachten

Heb jij regelmatig last van zeurende pijn in je bil? Of voelt hij wat stijfjes aan? De oorzaak hiervan zou zomaar eens kunnen liggen bij je heup. Laat je onderzoeken door een fysiotherapeut, ontvang een behandelplan op maat en word je bilpijn zo veel mogelijk de baas!

111920 Fysio Effect Sfeer _6603

Hoe pijn in de bil zich precies uit

Bilpijn klinkt voor sommigen als iets geks. En veel mensen die hiermee kampen twijfelen dan ook aan zichzelf: heb ik nu werkelijk pijn in mijn bil of voel ik dit verkeerd aan? Laten we die twijfel in ieder geval de kop in drukken. Pijn in de bil is namelijk wel degelijk een veelvoorkomende kwaal. Je ervaart hierbij bijvoorbeeld klachten als:

 • Een zeurende (continu aanwezige) pijn in je bil; vaak aan de buitenzijde van de bilstreek of diep middenin de bilstreek.
 • Stijfheid in je bil.
 • Een branderige pijn in je bil.
 • Een gevoel van beursheid in je bil.
 • Een uitstralende pijn naar de rug of het been.

Heupklachten als oorzaak van je bilpijn?

Hoewel bilpijn in sommige gevallen wél in de bil zelf ontstaat (bijvoorbeeld door een verminderde doorbloeding of een verkeerde zithouding), dien je vaak verder te kijken dan dat. De heupen. Dat is waar het probleem in veel gevallen ligt. Bijvoorbeeld heupklachten die kunnen leiden tot pijn in de bil zijn:

 • Een versleten heup, oftewel artrose in de heup.
  Bursitis van de heup. Dit is een ontsteking van het slijmvlies.
 • Overmatige spanning in spieren in je heup. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding tijdens het lopen of staan.
 • Heupimpingement. Hierbij schuren de botten in de heup tegen elkaar.
 • Heuppeesontsteking. Oftewel: een ontsteking van de pezen rond de heup.

Ontdek eenvoudig en snel waar jouw pijn vandaan komt

Herken jij één van de bovenstaande heupklachten? Dan is de kans groot dat jouw bilpijn hier vandaan komt. Wil je dit echter helemaal zeker weten óf heb jij het idee dat de oorzaak van je pijn niet bij je heup ligt, dan doe je er goed aan je te laten onderzoeken door een fysiotherapeut van FysioEffect. Na wat lichamelijke testjes en een kort gesprek krijg je meteen te horen wat de boosdoener is. En zo weet je dus direct waar je aan toe bent. Hoe fijn is dat?

111920 Fysio Effect Sfeer _6016

Je bilpijn behandelen: fysiotherapie als medicijn

Als je weet waar de pijn in je bil vandaan komt wil je natuurlijk nog maar één ding: ervan af! Een fysiotherapeut helpt je hierbij. Na het onderzoek/eerste gesprek krijg je een behandelplan op maat en ga je effectief aan de slag met het aanpakken van jouw pijn. In zo’n persoonlijk behandelplan houden we rekening met zaken als:

 • Welke klachten je precies hebt en op welke momenten je daar last van hebt.
 • Wat de kern is van je probleem.
 • Hoe jouw dagelijks leven eruitziet en welke oefeningen/adviezen hier specifiek bij aansluiten.
 • Welke sport(en) je beoefent en wat hierin tijdens je behandeltraject wel/niet mogelijk is.
 • Of je in het verleden blessures hebt gehad die mogelijk verband houden met je bilpijn en/of heupklachten.
 • Of er andere medische bijzonderheden zijn waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het doen van de oefeningen (denk aan astma, COPD of reuma).

Ga voor zekerheid: de meest effectieve behandeling voor jou

Dat we bij FysioEffect volledig maatwerk leveren, laat jou natuurlijk profiteren van een groot voordeel: je weet zeker dat jouw behandeling supereffectief is. Het over- of onderbelasten van je heup? Te veel hooi op je vork nemen tijdens je werk? Of oefeningen doen die eigenlijk te inspannend zijn voor jou? Met FysioEffect is daar geen sprake van! Jij doet oefeningen die passen bij jouw situatie. En de adviezen die je krijgt zijn volledig afgestemd op jou als persoon.

Tips om je bilpijn (tijdelijk) te verlichten

Wil jij van je bilpijn en/of heupklachten afkomen, dan is een fysiotherapeut dus wat je nodig hebt. Hij of zij vertelt je precies wat je wel en niet kunt doen om de klacht zo goed mogelijk te overwinnen. Zou jij de pijn echter in de tussentijd alvast graag wat verlichten? Onderstaande tips zijn het proberen waard:

 1. Probeer de momenten waarop je pijn hebt zo veel mogelijk te vermijden. Komt de pijn bijvoorbeeld voornamelijk om de hoek kijken als je lang achter elkaar zit? Probeer eens staand te werken. Of ga eens in de zoveel tijd een kort rondje lopen.
 2. Probeer je heup- en bilspieren te ontspannen. Dit doe je bijvoorbeeld met rekoefeningen of zelfmassage met een foamroll of hard balletje.

Zet vandaag nog de eerste stap in je herstel

Eindelijk van die zeurende, vervelende pijn in je bil afkomen? En niet meer beperkt worden in je dagelijks leven? Trek vandaag nog aan de bel bij FysioEffect en plan je kennismakingsgesprek direct in! Wij hanteren geen tot nauwelijks wachtlijsten en je kunt dus supersnel terecht.

Sportfysiotherapie

Onze vestigingen

Je bent welkom in een van onze praktijken. Zo helpen we je graag verder met:

Ook bieden we fysiotherapie aan huis aan.

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Maak hieronder je keuze en boek direct je afspraak bij ons in.