Skip to content

Dry needling

Dry needling is een redelijk nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek met een dunne naald worden spieren aangeprikt en op die manier raken ze snel en langdurig ontspannen.

Wat is dry needling

Dry needling gebruikt een ‘droge’ acupunctuurnaald, er wordt hierbij dus geen vloeistof in de spier gebracht. Bij acupunctuur wordt er oppervlakkig meerdere naalden tegelijk in het lichaam geplaatst en blijven deze er een langere tijd in zitten. Acupunctuur heeft invloed op de ’energie’ in het lichaam. Bij dry needling wordt er maar één naald tegelijk gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke punten in spieren: ‘triggerpoints’ en is géén energiebehandeling. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak uitstralende pijn kan veroorzaken.

Werkwijze

Voor dry needling behandeling zult u eerst een gesprek en onderzoek met de fysiotherapeut krijgen. Specifiek wordt er in spieren gezocht naar die triggerpoints. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat kan een soort ‘kramp’ gevoel geven. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Dry needling is geen pijnvrije behandelmethode, toch goed te verdragen omdat de spierkrampen maar zeer kort aanhouden. Hierna helpen wij u met gericht advies en oefeningen.

Sandra

Sandra Garstka

"Vriendelijke medewerkers met veel kennis, altijd snel bereikbaar. Wat ik ook best wel bijzonder vond, was het zetten van veel indruk om thuis te oefenen (long-term hulp)"

FysioEffect scoort een 4.9 op basis van 104 Google reviews

AFSPRAAK MAKEN

Direct online geregeld.

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor advies of een afspraak.